Gadu pēc pirmās avārijas unikālo Koenigsegg sadauza vēlreiz

Zviedrijā, netālu no Trollhetenas avārijā iekļuvis unikālais Koenigsegg Agera RS Gryphon, kas pēc ekspertu aplēsēm savulaik maksājis vairāk nekā 2 miljonus dolāru.

Koenigsegg Agera RS Gryphon ir Agera RS īpašā versija, ko zviedru kompānija izgatavoja pēc biznesmeņa Menija Hošbina pasūtījuma un izdarināja ar 24 karātu zeltu. 2017.gada maijā, vēl pirms nodošanas jaunajam īpašniekam, varenauto avarēja un tika pamatīgi sabojāts testu brauciena laikā. Biznesmenim Koenigsegg uzbūvēja jaunu auto, bet Gryphon tika atjaunots un palika kompānijas galvenajā mītnē kā demonstrāciju un testa auto.

Tagad tas sadauzīts vēlreiz. Nav zināms, kādi ir avārijas cēloņi, taču izdevuma Teknikens Varld publicētajos attēlos var redzēt, ka automobilis ir nobraucis no ceļa un atrodas zaļajā zonā starp auto un velosipēdistu ceļu, bet gumijas un smilšu pēdas uz ceļa liecina, ka problēmas ar vadāmību sākušās jau pirms tam.

Koenigsegg Agera RS Gryphon aprīkots ar tādu pašu motoru, kāds izmantos hiperauto One:1. Tas attīsta 1360 Zs jaudu un 1371 Nm griezes momentu, palīdzot sasniegt maksimālo ātrumu 447 km/h. Paātrinājums no vietas līdz simtam aizņem vien 2,5 sekundes.

Foto: Ekrānšāviņš

Koenigsegg Agera RS Gryphon pirmā avārija 2017.gada maijā

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.