Dodge Viper atgriezīsies, taču – bez V10 motora

Dodge plāno atgriezt dzīvē 2017.gadā no ražošanas noņemto superauto Viper. Jaunais modelis tiks parādīts 2019.gada Detroitas autoizstādē, bet dīleru centros to sagaidīsim 2020. vai 2021.gadā. Jau tagad zināms, ka V10 motors tam vairs nav paredzēts.

Izdevums Car and Driver uzzinājis, ka Dodge Viper jaunās paaudzes modeļa pamatā būs pilnīgi jauna arhitektūra ar plašu alumīnija un oglekļa šķiedras materiālu pielietojumu. Viper saglabās klasiskās proporcijas un vispirms būs pieejams ar rodstera virsbūvi. Iespējams, daudzus tas sarūgtinās, taču jau tagad zināms, ka jeņķu superauto firmas zīme – V-veida desmitcilindru motors tam vairs nav paredzēts. 

Tā vietā tiek gatavots atmosfēriskais astoņcilindru agregāts ar jaudu aptuveni 557 Zs. Par vēl vienu Viper motoru varētu kļūt otrās paaudzes Hellcat V8, kas attīsta 710 Zs. Transmisiju sarakstā tikai „mehānika”, bet automašīnas cena būs aptuveni 90 000 dolāru (77 000 eiro).

Pēdējais Dodge Viper (uz to brīdi piektā paaudze) no konveijera nobrauca 2017.gada augustā. Sākumā to novietoja muzejā, bet pēc tam pārdeva izsolē.

Viper ražošana tika pārtraukta sakarā ar jaunajiem drošības noteikumiem – konstrukciju vajadzēja papildināt ar sānu drošības aizkariem, taču tas nebija iespējams tehnoloģiski.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.