AvtoVAZ izlaidīs jaunu SUV, taču saglabās arī veco Lada 4×4

AvtoVAZ tuvāko gadu laikā plāno laist klajā jaunu apvidus auto, saglabājot uz konveijera arī joprojām populāro Lada 4×4, par to sarunā ar žurnālistiem pavēstījis AvtoVAZ vadītājs Nikolā Mors.

Topmenedžeris ziņu aģentūrai TASS atklājis, ka AvtoVAZ jaunums faktiski ir jauns SUV, kas papildinās pašreizējo 4×4 un pircējiem kļūs pieejams 2021. vai 2022.gadā.   

Mors atgādinājis, ka tikko nosvinēta Lada 4×4 40.gadu jubileja un izteicis cerību, ka tiks sasniegta arī piecdesmitā gadskārta. “Pašreizējais modelis apveltīts ar labām apvidus īpašībām un tiek izmantots dažos tirgos. Iespējams, mēs to paturēsim piedāvājumā un ražosim paralēli jaunajam modelim”, tā Mors.

Iepriekš tika ziņots, ka 2021.gadā tirgū nonāks Lada 4×4 jaunā paaudze. Automobilis tiks ražots uz Renault-Nissan alianses modulārās platformas, ko izmantos arī jaunās paaudzes Duster. Sagaidāms, ka jaunais apvidnieks tiks komplektēts ar 1,8 litru 122 Zs motoru un jaunas konstrukcijas pārnesumkārbu, savukārt veco Lada 4×4 “būtiski modernizēs”.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.