Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas pasākumā pirmo reizi Latvijā būs apskatāms jaunais Lexus RX L (+ FOTO)

Vērienīgajā Dzintaru koncertzāles vasara sezonas atklāšanas pasākumā, kas norisināsies 2.jūnijā ar Latvijas simtgadei īpaši veltītu programmu, tiks prezentēts arī jaunākais no Lexus veikuma – septiņvietīgais Lexus RX L. Tas būs pirmais Eiropā pieejamais Lexus ar septiņām sēdvietām, kas pavērs vēl nebijušu braukšanas pieredzi kā autovadītājiem, tā pasažieriem.

Lexus ir Dzintaru koncertzāles oficiālais partneris kopš 2015.gadā. Šo gadu laikā, pateicoties Lexus atbalstam, Dzintaru koncertzālei ir bijusi iespēja īstenot vērienīgus pasākumus. Tā šovasar Dzintaru koncertzāles atklāšanas pasākumā uzstāsies gan maestro Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbends, virtuozais pianists Andrejs Osokins, dziedātāja Dināra Rudāne un citi mākslinieki.

Sadarbību komentē Guntars Ķirsis, Dzintaru koncertzāles vadītājs: “Jau vairāku gadu garumā Dzintaru koncertzāle sadarbojas ar Lexus, lai kopīgiem spēkiem dāvātu prieku labas mūzikas cienītājiem. Tiekšanās pēc izcilības un kvalitātes it visā ir vērtības, kuras vieno Lexus un Dzintaru koncertzāli. Esmu patiesi gandarīts par šo sadarbību.”

Par jauno Lexus RX L
RX L salons izstrādāts tā, lai tas būtu viegli pielāgojams dažādām situācijām, maksimāli izmantojot salona palielinātā garuma potenciālu. Līdztekus funkcionalitātei, Lexus RX L sniegs nevainojamo luksusa un omotenashi viesmīlības sajūtu ikvienam pasažierim.

Lai izmantotu divus sēdekļus automašīnas pašā aizmugurē– ģimenes ceļojumam vai vakara izbraukumam kopā ar draugiem –, tie ir ātri un viegli paceļami, tikai ar vienas pogas palīdzību. Lai šī funkcija būtu vēl ērtāka lietošanai, Lexus RX L salonā šādas pogas ir divas – viena parocīgi izvietota otrajā sēdekļu rindā, otra – bagāžas nodalījumā.
Tikpat vienkārši sēdekļus var arī iegremdēt vienā līmenī ar aizmugures grīdu, tādējādi palielinot bagāžas nodalījuma garumu līdz 1067 mm. Savukārt Tonneau pārsegs apslēpj pārvadājamos priekšmetus skatam; kad tas nav nepieciešams, pārsegu var glīti noglabāt tam paredzētā nodalījumā zem bagāžnieka grīdas.

Lexus RX L izstrādē ir ņemta vērā vismazākā detaļa. Piemēram, salokāmajos otrās rindas sēdekļos nav izvirzījumu, kas mazina paklupšanas risku, iekāpjot un izkāpjot, kā arī iespēju netīši sabojāt apģērbu.

Ar vienu pieskārienu var viegli piekļūt automašīnas trešajai rindai, pabīdot otrās rindas sēdekļus uz priekšu un sperot soli uz pakāpiena pie trešās rindas. Kad trešās rindas sēdekļi ir iegremdēti, otrās rindas sēdekļu bīdīšanas diapazons ir 150 mm – lielāks nekā jebkurā citā pašreizējā septiņvietīgajā SUV klases automašīnā, kas nozīmē lielāku komfortu aizmugurē sēdošajiem pasažieriem.

Lexus RX L ir mērķtiecīgi konstruēts kā septiņvietīgs automobilis, līdz ar to tas nodrošina nevainojamu luksusu, komfortu un ērtības it visos parametros. Trīs zonu gaisa kondicionēšanas sistēma sniedz iespēju pasažieriem trešajā rindā neatkarīgi regulēt apsildi un ventilāciju ar pogām, kas izvietotas trešās rindas sēdekļu sānā. Šo apsildi un ventilāciju multimediju ekrānā var regulēt arī automobiļa vadītājs.

Daudzfunkcionālajā konsolē, kas atrodas trešās rindas roku balstā, ir divi krūzīšu turētāji un divas USB pieslēgvietas – ideāli noderīgas bērniem, lai pievienotu savas spēļu ierīces, dodoties garākos izbraucienos.
Tas viss papildina jau esošās Lexus RX lieliskā aprīkojuma specifikācijas. Atbilstoši jūsu izvēlētā modeļa kategorijai tas ietver tādas funkcijas kā 12,3 collu multimediju un navigācijas ekrānu, ekskluzīvu 15 skaļruņu Mark Levinson telpiskās skaņas sistēmu, elektriski darbināmas bagāžas nodalījuma durvis ar „bezpieskāriena” atvēršanas un aizvēršanas iespēju, apsildāmus un ventilējamus priekšējos sēdekļus ar elektrisku regulēšanu un pilnu LED apgaismojumu.

Pirmajā vietā, protams, ir drošība, un, tāpat kā piecvietīgais RX, arī RX L ir saņēmis piecu zvaigžņu vērtējumu neatkarīgā Euro NCAP testēšanā. Tā izcilais sniegums atspoguļo aktīvās drošības funkciju efektivitāti, kādu nodrošina Lexus Safety System +. Izmantojot sadursmes novēršanas sistēmu, dinamisko radara kruīza vadību, joslas saglabāšanas asistentu, ceļazīmju atpazīšanas funkciju un automātisko tālo gaismu regulēšanu (Executive kategorijā; regulējamo tālo gaismu sistēmu Luxury kategorijā), automobiļa vadītājs ir nodrošināts labāk nekā jebkad, lai apzinātu negadījuma riskus un būtu no tiem aizsargāts.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.