Vairāk nekā Lamborghini Urus – Audi Q8 jaudīgais modelis ar 680 Zs motoru

Krosovera Audi Q8 pirmizrāde vēl labā atmiņā (tā notika jūnija sākumā), taču jau tiek vēstīts par jauniem šīs saimes pārstāvjiem. Tā kļuvis zināms, ka Audi krosoveru flagmaņa saimi papildinās gan sportiskais SQ8, gan īpaši jaudīgais RS Q8, kas būs vēl jaudīgāks par Lamborghini Urus.

Audi Q8 īpaši jaudīgā modifikācija RS Q8 iegūs Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid spēka iekārtu, kas Porsche modelī attīsta 680 Zs. Tādejādi pēc jaudas parametriem RS Q8 apsteigs ne tikai Audi superauto R8 V10 Plus (610 Zs), bet arī Lamborghini Urus (650 Zs).

Audi RS Q8 hibrīdiekārta strādās komplektā ar astoņu pakāpju divsajūgu robotizēto pārnesumkārbu, kas 100 km/h pilnpiedziņas krosoveram palīdzēs sasniegt četrās sekundēs. Jaudīgā krosovera bāzes komplektā būs adaptīvā pneimopiekare, aktīvie elektromehāniskie šķērsstabilizatori, vilkmes vektorēšanas sistēma un piestūrējošie aizmugures riteņi. Elektriskā režīmā RS Q8 varēs veikt 45 kilometrus.

Audi Q8 pirmizrāde notika jūnija sākumā Šanhajā – speciāli sarīkotā pasākumā. Automobilim ir pilnpiedziņas sistēma ar Torsen diferenciāli, 254 mm klīrenss, progresīvā stūres iekārta un šasija ar piestūrējošiem aizmugures riteņiem.  

Audi Q8 Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.