Krievi parāda pirmo oficiālo Kortež sedana attēlu

Aurus Motors interneta vietnē publicēts pirmais oficiālais sedana Aurus Senat attēls, kas uzņemts Kremļa teritorijā.

Aurus Senat izstrādāts Krievijas politiskās elites autoparka “Kortež” (Кортеж ) ietvaros. Attēlos  redzama šī modeļa bruņu versija, kas pagaidām ir tikai Federālās apsardzes dienesta garāžā. Vēlāk tiek solīts arī parastais modelis, ko varēs iegādāties ikviens.

Pirmo Kortež automobili parādīja 7.maijā, Krievijas prezidenta inaugurācijas laikā, taču kopš tā laika par projektu varēja uzzināt vien no nejaušu aculiecinieku sociālajos tīklos vai Youtube ievietotajiem video.

Markas nosaukums Aurus iegūts apvienojot latīņu vārdus Aurum (zelts) un Russia (Krievija), savukārt modeļiem doti kremļa torņu nosaukumi: Senat, Arsenal un Komendant.

Zināms, ka Senat ir sedans un limuzīns, Arsenal būs minivens, bet krosovers-apvidus auto, kas iznāks nākamgad, būs pazīstams ar nosaukumu Komendant.

Darbs pie Kortež projekta aizsākās 2015.gadā, pēc Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrijas pasūtījuma. Konstruktoriem bija jāizstrādā politiskās elites vajadzībām domāta  automobiļu saime, kurā ietilptu limuzīns, sedans, minivens un apvidus auto.

Aurus automobiļus ražos izmantojot НАМИ (Centrālais zinātniski-pētnieciskais automobiļu institūts) jaudas. Plānotais daudzums – 200 eksemplāri gadā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.