Bentley universāls ar Mercedes virsbūvi izlikts pārdošanā (+ FOTO)

Klasisko automobiļu dīleris Hyman izlicis pārdošanā unikālu spēkratu – 1960.gada Bentley S2 ar Mercedes-Benz 300E (W112) virsbūvi.

Automobili uzbūvējusi kompānija Wendler pēc kāda vārdā nenosaukta klienta lūguma. Bentley S2 ar šasijas numuru LBBA9 ir viens no sešiem garās bāzes bentlijiem, kas modificēts tūninga kompānijā un otrā automašīna, ko Wendler uzbūvējis pēc klienta pasūtījuma.

Tiek ziņots, ka sākumā klients vērsies pie Mercedes, taču vācu kompānija atteikusies būvēt universālu uz luksusa limuzīna 300 d Adenauer bāzes, tādēļ klients sarunājis ar tūninga kompāniju Wendler, kā pamatu topošajam universālam izvēloties Bentley.

Izpildot klienta lūgumu, Wendler speciālisti apvienoja S2 šasiju ar modernizēto W112 virsbūvi, vairumu detaļu, tostarp salona apdares un apgaismes tehnikas elementu aizgūstot no Mercedes. Universālam ir Bentley radiatora režģis, vertikālie Mercedes-Benz amerikāņu versijas priekšējie lukturi un aizmugures lukturi no Buick. Kā īpašs elements universāla konstrukcijā tiek izcelts par Heckflosse nosauktais risinājums – aizmugures spārni spuras formā – W112 vizītkarte.

Automobilis ilgu laiku glabājās muzejā, bet 2012.-2013.gadā tas piedzīvoja restaurāciju. Universālam tika atjaunota virsbūves krāsa, ar oranži sarkanu ādu pāršūts salons, interjers uzlabots ar ozolkoka dekoriem. Bentley S2 aprīkojumā ir jumta lūka un Becker Europa stereo magnetola.

Par neparasto automobili tiek prasīti 575 000 dolāru.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.