Sacīkšu Ņivu nevar pārdot par 85 000 eiro, cena samazinās 16 reizes (+ FOTO)

Sotheby’s izsoļu nams pārdevis sacīkšu Lada Ņiva, kas 1981.gadā piedalījās rallijreidā Parīze – Dakāra.

Izsoles organizatori cerēja pārdot vēsturisko sacīkšu auto par 50-75 tūkstošiem mārciņu (57 000 – 85 000 eiro), taču cenu nācās samazināt vairākkārt līdz kāds pircējs to iegādājās par 4,6 tūkstošiem mārciņu (5200 eiro).

Lada Ņiva bija speciāli sagatavota rallijreida sacīkstēm Tai ir plastikāta durvis un motora pārsegs, lielāka degvielas tvertne, pastiprināti bamperi, piekare un papildu gaismas. Automobiļa autentitāti apliecina sacīkstes hronika, preses ziņas un fotogrāfijas.

1981.gadā ar šo mašīnu pretī lielajam izaicinājumam devās Fransuā Žensonss un viņa dēls, taču drīz vien bija spiesti izstāties. No 170 rallijreida dalībniekiem finišēja vien 59 un Žensona ekipāža bija starp tiem, kas Dakāru nesasniedza. Interesanti, ka togad Dakāras rallijā piedalījās vairāki desmiti Ņivu un viena no tām mērķi sasniedza kā trešā.

Automobilis līdz 2009.gadam atradās pie sava pirmā īpašnieka – Fransuā Žensona, bet vēlāk tika pārdots. Pēdējais īpašnieks par tā izskatu un tehnisko stāvokli nerūpējās, tādēļ Sotheby’s izsolē kādreizējais rallijreida dalībnieks nonāca visai nožēlojamā izskatā.  

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.