Latvijā iespējams atjaunos RAF automobiļu ražošanu

Krievu auto jaunumiem veltītie interneta resursi ziņo, ka Latvijā plānots atjaunot RAF automobiļu ražošanu. Visdrīzāk, tagad tie būs pilsētas satiksmei paredzēti transportlīdzekļi ar hibrīda vai elektropiedziņu.

Jaunais uzņēmums plāno organizēt neliela apjoma ražošanu, uzsvaru liekot uz videi draudzīgu transportlīdzekļu jomu, atsaucoties uz Российская газета publicēto interviju ar Baltijas auto tirgus ekspertu Kirilu Šumeiko, vēsta izdevums Autonews.ru. Nozares eksperts, kas pilda arī Viļņas automobiļu kompānijas direktora pienākumus, pastāstījis, ka atjaunotais RAF, visdrīzāk, ražos pilsētas satiksmei paredzētus mikroautobusus un nelielus trolejbusus. Visticamāk, tie būs uz vienas platformas izgatavoti transportlīdzekļi vai autobusa un trolejbusa hibrīdi ar savu gaitas rezervi, kā arī iespēju pieslēgties pilsētas elektrosistēmai, lai uzlādētu akumulatorus gaitā.

RAF plāno uzsāk arī piekabju ražošanu un pirmo modeli sola parādīt jau nākamgad. Netiek izslēgta arī iespēja par sadarbību ar kādu no lielajiem autobūvētājiem. Tādā gadījumā RAF zem savas izkārtnes varētu ražot mikroautobusus, ko samontētu no piegādātajiem detaļu komplektiem.

Plānots, ka pilnvērtīgu darbu uzņēmums varētu sākt 2020.gadā.

Rīgas  Autobusu Fabriku (RAF) uzbūvēja 1949.gadā, 1953.gadā sākās ražošana. Uzņēmums veiksmīgi darbojās 50.-70.gados, tad ražošana pakāpeniski samazinājās un 1998.gadā tas bankrotēja.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.