Škoda piesaka jaunu hečbeku, pirmizrāde jau šogad

Čehijas autobūves kompānija Škoda pieteikusi jaunu hečbeku, kas stāsies modeļa Rapid vietā. Automobilis līdzināsies konceptam Vision RS un tiks parādīts jau šogad.

Pirmais oficiālais tīzeris un agrāk Nirburgringas trasē uzņemtā testu prototipa attēli liecina, ka jaunais hečbeks izmanto dizaina valodu, ko ražotājs lietojis radot konceptu Vision RS. Zināms, ka automobilis tiks ražots uz A0 MQB platformas, ko Volkswagen koncerns izmanto plašam kompakto un vidējās klases modeļu klāstam, piemēram, Volkswagen Polo vai Škoda Kodiaq.  Tas nozīmē, ka jaunā Škoda var pretendēt uz VW drošības un elektroniskajiem risinājumiem, piemēram, Lane Assist joslas uzturēšanas palīgsistēmu, multimediju sistēmu ar skārienjutīgu ekrānu vai MIB III moduli ar dažādām konfigurēšanas iespējām, tostarp digitālajā mērinstrumentu panelī izsaucot lielu un ērti apskatāmu navigācijas karti sev priekšā aiz stūres. Tāpat šis risinājums novērsīs visas problēmas, kas varētu rasties savietojot Apple un Android viedtālruņus ar automašīnas multimedijiem.

Arī motoru klāstu nodrošinās Volkswagen. Sākumā jauno hečbeku varēs nopirkt ar 1,0 TSI ar 95 vai 109 Zs benzīna agregātiem, kam vēlāk pievienosies dabasgāzes versija 1,0 G-Tec ar 68 Zs un spēcīgākais benzīna motors 1,5 TSI ar 150 Zs. Dīzeļdzinējus pārstāvēs 1,6 TDI agregāts, kas attīsta 110 Zs.

Škoda jaunums tiks parādīts līdz šī gada beigām, bet plašākam interesentu lokam to varētu parādīt nākampavasar – Ženēvas autoizstādē.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.