Pateicoties iedzīvotāja brīdinājumam policija aptur autovadītāju lielā reibumā

Trešdien, 10.oktobrī, Līgatnes novadā, autoceļa A-2 Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža 77.kilometrā tika apturēts automašīnas “Audi” vadītājs, par kuru tika ziņots saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Tika konstatēts, ka vīrietis pie transportlīdzekļa stūres sēdies 2,93 promiļu reibumā.

Pulksten 09:11 operatīvās vadības nodaļa saņēma zvanu no kāda iedzīvotāja, kurš ziņoja par kādas automašīnas “Audi” vadītāju, kurš apdzīvotā vietā pārkāpj vairākus ceļu satiksmes noteikumus. Likumsargi tika informēti, ka minētais vadītājs pārbraucis krustojumu pie luksofora sarkanā signāla, kā arī apdraud ceļu satiksmi, nekontrolējot sava transportlīdzekļa vadību, vairākas reizes gandrīz nobraucot no ceļa braucamās daļas.

Saņemtā informācija nekavējoties tika nodota Cēsu policijas iecirkņa norīkojumam, un jau pulksten 09:24 minētais transportlīdzeklis tika atrasts un apturēts. Pārbaudot alkohola klātbūtni vadītāja organismā, vīrieša izelpā tika konstatēta 2,93 promiļu alkohola koncentrācija.  

Automašīnas vadītājam par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kas pārsniedz 1,5 promiles, tiek piemērots administratīvais arests no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzlikts naudas sods no 1200 līdz 1400 EUR un atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Izsakām pateicību iedzīvotājam par operatīvu reaģēšanu uz notiekošo situāciju un ziņošanu Valsts policijai. Šāda rīcība palīdz likumsargiem gādāt par apkārtējo drošību uz ceļa. Atgādinām, ka iedzīvotājiem ir iespēja ziņot par ceļu satiksmes pārkāpumiem, zvanot uz numuru 110.

Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem – braucot alkohola reibumā tiek apdraudēta ne tikai sava, bet arī apkārtējo drošība!

Foto: iAuto.lv/Ilustratīvs attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.