Nedēļas nogalē startē rallijs Liepāja 2018

Ar kvalifikācijas ātrumposmu un dalībnieku parādi piektdienas pēcpusdienā Liepājas apkārtnē startēs noslēdzošais Eiropas rallija čempionāta posms. Paralēli tiks aizvadīti arī divi pēdējie Latvijas čempionāta posmi.

Kopumā rallijā Liepāja uz starta stāsies 74 rallija ekipāžas. 35  no tām cīnīsies par vērtīgajiem punktiem Eiropas čempionāta ieskaitē. No četrām ieskaišu klasēm trijās čempioni jau zināmi. Vienīgi vēl Junioriem līdz 28 gadiem jānoskaidro labākais. Uz šo titulu pretendē krievu sportists Nikolajs Grjazins un vācietis Fabians Kreims. Abi trasē dosies ar Škoda Fabia R5 spēkratiem. Uz doto brīdi braucējus šķir tikai 8 punkti. Trasē būs redzami divi jaunie čempioni Tibors Erdi un Mārtiņš Sesks. Erdi mēģinās “apseglot” R5 klases auto, bet Mārtiņš Sesks savu līdzjutēju priekšā centīsies uzvarēt ERC3 ieskaitē ar R2 klases Opel spēkratu.

Eiropas ieskaitē ERC2 starp dalībniekiem redzēsim jēkabpilieti Reini Nitišu, kurš mēģinās spēkoties ar klases ātrākajiem Vitautu Švedu un Sergeju Remeņņiku. Visi trīs braucēji startēs arī Latvijas čempionāta ieskaitē. Savukārt ERC3 ieskaitē Mārtiņam Seskam sīvu konkurenci noteikti sastādīs komandas biedrs Toms Kristensons un spānis Efrens Larens. Lai gan liepājniekam tituls jau kabatā, mājas trasē izcīnīt uzvaru ir goda lieta. Lai arī ERC1 klasē čempions jau zināms, pārējo godalgu liktenis izšķirsies tieši Liepājā. Jau minētā Nikolaja Grjazina ekipāža ir galvenā favorīta lomā cīņā par otro vietu. Kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks portugālis Bruno Magaleš Liepājā nestartē. Varbūt pieredzējušais norvēģis Ejvinds Brinildsens varētu “patraucēt” Grjazinam.

Daudz “darāmā” arī Latvijas čempionātā. Par uzvaru absolutajā vērtējumā cīnīsies ar Mini WRC braucošais Vitālijs Gorbans un igaunis Ranno Bundsens. Igaunis ir pietiekoši meistarīgs, lai apstākļu sakritības gadījumā pārspētu ukraini. Savukārt LRČ1 ieskaitē igaunis praktiski jau ir čempions, sekotāja Bergmaņa ekipāža atpaliek ievērojami. Sīva spēkošanās gaidāma LRČ2 klasē, līderim Emīlam Blūmam cieši seko igaunis Alans Popovs. Tas kurš uzvarēs Liepājā, uzvarēs čempionātā, jo pēdējā posmā būs “lielie ” punkti. LRČ3 ieskaitē pārspēt visus noteikti gribēs Olivers Solbergs un viņa tautiestis Adams Vestlunds. Mārtiņam Seskam viegli neklāsies. Olivers Solbergs būs arī starp Eiropas čempionāta dalībniekiem.

Foto: Jānis Grīnhofs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.