Īlons Masks apstiprina krosovera Tesla Model Y sērijveida versiju

Tesla kompānijas vadītājs Īlons Masks paziņojis, ka izstrādāts Model Y krosovera galējais variants. Investoru sapulces laikā atklāts, ka automobilis esot gatavs sērijveida ražošanai, taču uz konveijera tas nonāks tikai 2020.gadā.

Sākumā bija plānots, ka Model Y ražošana sāksies 2019.gadā, taču tagad laika termiņš pārbīdīts par gadu. Analītiķi situāciju skaidro ar to, ka Tesla gluži vienkārši nav brīvas vietas, kur izvietot vēl vienu ražošanas līniju, jo Frīmontas rūpnīca ASV šobrīd strādā uz pilnu jaudu, tostarp, lai apmierinātu pieprasījumu pēc  kompānijas jaunākā un cenu ziņā pieejamākā modeļa Model 3.  

Krosovera Model Y pamatā būs Model 3 šasija, bet daži stilistiskie risinājumi tiks aizgūti no Tesla pirmā un izmēros lielākā krosovera Model X. Tas attiecas arī uz augšup atveramajām aizmugures durvīm, ko Tesla dēvē par „vanaga spārniem”. Zināms, ko Model Y tiks aprīkots ar diviem elektromotoriem un dažādas veiktspējas akumulatoriem.

Aizvadītajā nedēļā tika ziņots, ka Tesla par 140 miljoniem dolāru pērk zemes gabalu Ķīnā, kur plāno celt rūpnīcu elektromobiļu un akumulatoru ražošanai. Kopumā šajā projektā tiks ieguldīti divi miljardi dolāru.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.