403 km/h, 2 miljoni eiro – McLaren atklāj savu ātrāko modeli Speedtail (+ FOTO)

Britu varenauto ražotājs atklājis informāciju par savā vēsturē ātrāko un tehnoloģiski sarežģītāko modeli – superhibrīdu Speedtail, kas varēs sasniegt 430 km/h. Automašīna maksā vairāk nekā divus miljonus eiro, taču visi 106 eksemplāri jau esot rezervēti.

McLaren Speedtail uzbūvēts apkārt individuāli projektētam oglekļa šķiedras kokpitam. Arī lāses formas virsbūve izgatavota no oglekļa šķiedras, tāpat kā daudzas detaļas salonā un priekšējo 20 collu riteņu disku uzlikas, kuru uzdevums ir uzlabot automobiļa aerodinamiku. 5137 mm garais un 1430 kg smagais Speedtail aprīkots ar aktīvo šasiju, oglekļa šķiedras komponentu bremzēm, Pirelli P-Zero riepām, kas izstrādātas speciāli šim modelim.

Aerodinamikai inženieri veltījuši īpašu uzmanību, tādēļ Speedtail virsbūvē izveidots liels daudzums gaisa kanālu gaisa plūsmas optimālai novadīšanai, durvju rokturu nav, bet sānu spoguļi nomainīti pret kamerām, kas paslēpjamas durvīs. Aizmugurē izvietoti kustīgie sintētiskā materiāla eleroni, kas aizvieto antispārnu. Jāatzīmē, ka priekšējais spliteris, difuzors un virsbūves sānu uzlikas izgatavoti no īpaša materiāla (titāna un oglekļa šķiedras sajaukums), kas ir 1000 reizes vieglāks par oglekļa šķiedru.

Spedtail salonā ir trīs sēdekļi – vadītājs sēž centrā, bet abi pasažieri – nedaudz uz aizmuguri, pa labi un pa kreisi no pilota. Priekšējā panelī iebūvēti trīs digitālie ekrāni, bet braukšanas režīmu izvēle, Launch Control starta aktivizēšana, kā arī logu un durvju atvēršana notiek ar slēdžiem un pogām, kas novietotas pie griestiem. Vējstikla augšējā mala izgatavota no materiāla, kam ir pašaptumšošanās funkcija, tādejādi saulessargi šim automobilim nav nepieciešami.  

Speedtail hibrīdiekārta attīsta 1050 Zs kopējo jaudu, kas 300 km/h ļauj sasniegt 12,8 sekundēs. Tas ir krietni ātrāk nekā līdzšinējam flagmanim P1, kas trešo simtu sasniedza pēc 16,5 sekundēm. Maksimālais ātrums ir 403 km/h – par 14 km/h ātrāk nekā savulaik ražotais McLaren F1 (1993-2005.gads), kas tiek uzskatīts par Speedtail ideoloģisko priekšteci.

McLaren Speedtail cena ir vairāk nekā divi miljoni eiro. Par papildmaksu varēs izvēlēties unikālu opciju – kompānijas logotipu no platīna vai baltā zelta. Neraugoties uz iespaidīgo cenu un to, ka pirmos pasūtītos Speedtail klienti saņems tikai 2020.gada sākumā, visi 106 (arī F1 tika saražots 106 vienībās) plānotie supermašīnas eksemplāri jau esot izpirkti.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.