Mopar demonstrē 1000 Zs 1968.gada Dodge Charger

Pašlaik notiekošajā SEMA motoršovā Lasvegasā Fiat Chrysler Automobiles (FCA) rūpnīcas tūninga struktūrvienība — Mopar — demonstrē savu jaunāko projektu, kas nosaukts par Super Charger Concept.

Super Charger ir jaudīga kupeja, kas izgatavota uz 1968.gada Dodge Charger bāzes un apgādāta ar 1000 Zs Hellephant motoru.  

Spēka agregāta nosaukums ir atsauce uz slaveno Mopar 426 Hemi motoru, kas, pateicoties saviem izmēriem un jaudai tika nosaukts par Elephant (zilonis).

SEMA izstādes eksponātam iebūvēts pamatīgi pārbūvēts agregāts, kas izstrādāts uz 6,2 litru Hellcat motora bāzes. Tagad dzinēja tilpumus ir 7,0 litri, bet jauda sasniedz 1000 Zs (1288 Nm). Inženieri izmantojuši alumīnija cilindru bloku, jaunu kompresoru, īpašas konstrukcijas sprauslas, spararatu, eļļas karteri, ūdens sūkni un citus komponentus, kas autobūvē bija sastopami motoros, ko ražoja tikai līdz 1976.gadam. Super Charger dzinējs kombinēts ar Challenger Hellcat sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Kupeja komplektēta ar 20 un 21 collu (priekšā/aizmugurē) riteņu diskiem, sešu skavu Brembo bremžu mehānismiem un platākām riteņu arku uzlikām.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.