Vidzemes šosejas posmu pie Sēnītes par 39,5 miljoniem pārbūvēs “Binders un ACB”

Par uzvarētāju konkursā par tiesībām veikt būvdarbus Vidzemes šosejas “Sēnītes” posmā atzīta piegādātāju apvienība “Binders un ACB”

Par uzvarētājiem atklātajā konkursā būvdarbu veikšanai Nr.LVC2018/34/KF  “Valsts galvenā autoceļa A2 Rīga–Sigulda–Igaunijas robeža posma km 25,50-39,40 (abas brauktuves) un valsts galvenā autoceļa A3 Inčukalns–Valmiera posma km 0,00-1,65 segas pārbūve (pastiprināšana)” ir paziņota piegādātāju apvienība “Binders un ACB”, jo tās  piedāvājums  atbilst visām  konkursā  izvirzītajām prasībām un  tās  piedāvātā cena – 38 498 327,17 EUR bez PVN bija viszemākā.

Kopumā iepirkumā piedāvājumus iesniedza trīs pretendenti:

–           piegādātāju apvienība “Binders un ACB” (piedāvātā līgumcena bez PVN  38 498 327,17 EUR);

–           piegādātāju apvienība “STRABAG” (piedāvātā līgumcena bez PVN   40 401 020  EUR);

–           piegādātāju apvienība “SC&I” (piedāvātā līgumcena  bez PVN   39 980 301,09 EUR).

–          

Pieņemto lēmumu  desmit dienu laikā  var  apstrīdēt  Iepirkumu uzraudzības  birojā, ja kāds no pretendentiem, kas piedalījās konkursā, uzskata, ka ar pasūtītāja vai iepirkuma komisijas darbību iepirkuma procedūras laikā ir  aizskartas tā likumīgās tiesības.

Turpmākie saskaņojumi

VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) ir iesniegusi Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) dokumentāciju Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma saņemšanai Vidzemes šosejas (A2) “Sēnītes” posma pārbūves veikšanai. Dokumentācijas izskatīšana notiek mēneša laikā. Pēc CFLA apstiprinājuma saņemšanas ar konkursa uzvarētājiem tiks slēgts līgums par būvdarbu veikšanu.

Plānotie darbi

Vidzemes šosejas “Sēnītes” posma kopējais garums ir 13,90 km un vēl 1,65 km uz Valmieras šosejas (A3). Vidzemes šosejas posmā ir divas brauktuves ar divām joslām katrā virzienā un deviņi satiksmes pārvadi Sēnītes mezglā un viens pie Vangažiem. Projekta ietvaros plānots veikt seguma pārbūvi visā posma garumā, kā arī visu satiksmes pārvadu pārbūvi. Asfaltbetona segums paredzēts trīs kārtās.

Projekta realizācijas ietvaros paredzēta Straujupītes caurtekas pārbūve, kā arī mazāku caurteku pārbūve un tīrīšana, gājēju tuneļa Sēnītes satiksmes mezglā atjaunošana, 14 autobusu pieturvietu atjaunošana un 6 paviljonu izbūve. Tiks nomainītas un izbūvētas transporta un gājēju drošības barjeras, uzstādīti drošības žogi brauktuvju sadalošajā joslā, atjaunots gājēju luksofors un ceļa apgaismojums Vangažos. Tiltam pār Gauju (A3) tiks mainīts asfaltbetona segums.

Būvdarbu sākums un finansējuma avoti

Aktīvie būvdarbi objektā tiks uzsākti nākamgad, tiklīdz to ļaus laika apstākļi. Būvdarbi tiks finansēti no ES Kohēzijas fonda, valsts budžeta apakšprogrammas 23.06.00. „Valsts autoceļu uzturēšana un atjaunošana” un citām valsts budžeta programmām.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.