Savvaļas ugunsgrēka liesmās gājis bojā unikāls rodsters (+ FOTO)

Ugunsgrēkā, kas joprojām plosās Kalifornijas (ASV) štata apkaimē, sadegusi Garija Červeni automobiļu kolekcija, tostarp unikāls 1948.gada rodsters.

Venturas tuvumā pilnībā sadegusi Garija Červeni automobiļu kolekcija. Bojā gājušo spēkratu skaitā ir arī unikālais 1948.gada Norman Timbs Special rodsters, kas bija izgatavots tikai vienā eksemplārā un bija pazīstams arī kā Buick Streamliner.

Rodstera autors ir Losandželosas inženieris-mehāniķis Normans Timbs, kurš palīdzēja uzbūvēt ne mazāk leģendāro un unikālo Tucker 48 (Torpedo). Rodstera dizains tapa iedvesmojoties no 30.gadu vācu sacīkšu automašīnu plūdlīniju korpusiem, pamatā bija individuāli projektēts cauruļu rāmis ar Ford piekares detaļām un alumīnija virsbūves paneļiem. Lai saglabātu pēc iespējas dinamiskāku siluetu, Timbs atteicās no durvīm, bet pasažieru sēdvietas tika maksimāli pārbīdītas uz priekšu.  

Norman Timbs Special bija komplektēts ar Buick Fireball 8 astoņcilindru dzinēju, kas tonnu smagajam rodsterim ļāva sasniegt 193 km/h. Rodstera izgatavošana Timbsam izmaksāja 10 000 dolāru, kas mūsdienu vērtībā ir aptuveni 105 000 dolāru.

Līdz 2000.gadam rodsters tika uzskatīts par zudušu, kamēr to neuzgāja kādā auto kapsētā Kalifornijas tuksnesī.  Norman Timbs Special korpuss bija saglabājies par 90 procentiem un atrasto auto pārdeva izsolē par 17 600 dolāriem. Mašīna nonāca pie Garija Červeni, kurš to atjaunoja un 2010.gadā Elegances konkursā Amēlijas salā ieguva Sotheby`s balvu kā labākais atvērtā tipa automobilis.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.