Sešriteņu Jeep Wrangler ar tvaika dzinēju izlikts pārdošanā (+ VIDEO)

Ar pilnu ūdens tvertni neparastais transportlīdzeklis spēj nobraukt vien 2,4 kilometrus, taču jāatceras, ka otra tāda pasaulē nav.

Kompānija Hauk Designs no ASV Pensilvānijas štata, izlikusi pārdošanā Loco Hauk – uz 2008.gada Jeep Wrangler Unlimited bāzes izgatavotu transportlīdzekli, kas apvieno retro tehniku ar mūsdienu iespējām.

Trīsasu Loco Hauk uzstādīts 60.gados konstruētais V4 tvaika dzinējs, kas attīsta 130 – 140 Zs jaudu. Inženieriem izdevies to savienot ar Wrangler oriģinālo sešpakāpju pārnesumkārbu un sadales kārbu, taču pārnesumu skaits samazinājies līdz diviem. Džipa degvielas tvertnē tagad tiek pildīta petroleja, bet cisternā, kas iebūvēta aizmugurē – 200 litri ūdens. Vēl 75 litri ūdens atrodas boilerī. Konstrukciju papildina seši akumulatori, kas nodrošina strāvu eļļas sūkņa, stūres pastiprinātāja un boilera uzpildīšanai nepieciešamo trīs ūdens sūkņu darbināšanai. Arī transportlīdzekļa salons ir pārbūvēts un vairāk izskatās pēc tvaika lokomotīves kabīnes, ieskaitot kniedēm greznoto priekšējo paneli, stūri un slēdžus, ko aizstāj vecas ūdens piegādes sistēmas elementi, kā arī sviru, kas liek skanēt apdullinošajai tvaika svilpei. Savukārt mūsdienu tehniku pārstāv TaraFlex D60 pastiprinātie tilti ar trīs diferenciāļiem, BDS atsperes un Fox amortizatori.

Sasniedzot sistēmā 34,47 bāru spiedienu, Loco Hauk vidējais ātrums var būt 48-56 km/h, taču nobraukt gan varēs vien 2,4 kilometrus.

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.