Prezentēta Ford Explorer policijas versija

Ford iepazīstinājis ar jaunās paaudzes Explorer modifikāciju, kas paredzēta policijas dienestam. Apvidus auto ieguvis hibrīdiekārtu, uzlabotu konstrukciju un jaunas iespējas.

Policijas Explorer tiek komplektēts ar vairākiem motoriem. Ražotājs piedāvā 3,0 litru V6 EcoBoost, 3,3 litru V6, kā arī hibrīdiekārtu, kas radīta uz 3,3 litru V6 benzīna motora bāzes. Testos izrādījies, ka jaunā hibrīdversija ir ātrāka par iepriekšējo variantu ar 3,7 litru V6 motoru, paātrinājumu līdz 100 un 160 km/h pārspējot to par 1,1 un 4,7 sekundēm.  

Jaunā modeļa konstrukcija r daudz drošāka un izturīgāka. Pasažieru telpa izgatavota no īpaši izturīga tērauda un uzlabota ar papildu deformācijas zonām, automobilis iztur triecienu no aizmugures līdz 121 km/h, kaut gan federālie standarti prasa vien 80 km/h, bet, pateicoties speciāliem tērauda diskiem, Explorer var pārbraukt dzelzceļa sliedes ar ātrumu 48 km/h un neizjuks pat tiekoties ar 20 cm augstu betona apmali. Tikpat droši policisti var justies arī forsējot ūdens šķēršļus – ražotājs norādījis, ka Explorer var pārbraukt līdz pat pusmetram dziļas upes un strautus ar ātrumu līdz pat 24 km/h.

Automobilis aprīkots ar efektīvāku dzesēšanas sistēmu, jaudīgākām bremzēm, Ford Telematics telemetrijas kompleksu un Police Perimeter Alert, kas uzrauga apkārtni un konstatējot potenciālu apdraudējumu, nobloķē durvju slēdzenes un ieslēdz sirēnu.  

 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.