Cadillac prezentējis septiņvietīgo krosoveru XT6 (+ FOTO)

General Motors sastāvā ietilpstošais luksusa automobiļu ražotājs Cadillac prezentējis vairāk kā 5 metrus garo krosoveru XT6, kas pašmāju tirgū kļūs pieejams no pavasara.

Cadillac XT6 izgatavots uz C1XX platformas, kas pamatā arī izmēros mazākajam XT5. Automašīna ir 5050 mm gara, 1964 mm plata un apveltīta ar septiņvietīgu salonu un 2863 mm riteņu garenbāzi. Tas nozīmē, ka pēc gabarītiem Cadillac krosovers līdzinās Audi Q7 vai Volkswagen Teramont, bet vēl vienu savu konkurentu – Toyota Highlander – garumā pārspēj par 20 cm.

XT6 ieguvis piekari ar McPherson statņiem priekšā un daudzsviru risinājumu aizmugurē, 169 mm klīrensu un priekšējo riteņu piedziņu. Prasīgākiem klientiem pieejama arī pilnpiedziņa, taču – tikai par piemaksu.

XT6 motortelpā atrodas 3,6 litru V6 benzīna agregāts, kas attīsta 314 Zs jaudu un 373 Nm griezes momentu un strādā kombinācijā ar deviņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Interesanti, ka XT6 kļuvis par pirmo modeli, kurā pamanāmas atkāpes no Kipa Vasenko pirms 20 gadiem izstrādātā dizaina, kas bija zīmīgs ar vertikāli novietotajiem lukturiem. Pilnībā gan ietekme vēl nav zudusi, jo vertikālā tematika saglabāta dienasgaismu un miglas lukturu noformējumā.

ASV tirgū Cadillac XT6 kļūs pieejams pavasarī, cenas paziņos vēlāk.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.