8 sēdvietas – Kia atklāj savu piecmetrīgo krosoveru Telluride (+ FOTO)

Detroitas autoizstādē Dienvidkorejas autoražotājs Kia prezentējis savu vislielāko krosoveru – Telluride, kas izgatavots uz vienas platformas ar Hyundai Palisade.

Kia Telluride ir 5001 mm garš un 1989 mm plats, ka sir par 21 un 14 mm vairāk nekā platformas brālim, savukārt augstums (1750 mm) un riteņu bāze (2900 mm) abiem automobiļiem vienāda. Automobiļa salons var uzņemt līdz pat astoņiem braucējiem, otro sēdekļu rindu var iekārtot ar diviem atsevišķiem sēdekļiem, bet trešo – izņemt pavisam, lai iegūtu lielāku kravas telpu. Telluride drīkst vilkt līdz pat 2,3 tonnas smagu piekabi vai treileri.

Kia krosovera dzinējspēks ir 3,8 litru atmosfēriskais benzīna motors, kas darbojas tandēmā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un attīsta 295 Zs jaudu. Bāzes versijā Telluride ir priekšējo riteņu piedziņa, taču par piemaksu var pasūtīt pilnpiedziņu ar elektrohidraulisko sajūgu. Šajā gadījumā Telluride būs komplektēts ar braukšanas režīmu izvēli, kurai ie seši iestatījumi: Smart, Eco, Sport, Comfort, Snow un AWD Lock. Pirmajos divos gadījumos vilkme tiek novadīta priekšējiem riteņiem, komforta un „sniega” režīmā – 80:20 par labu priekšējai asij, AWD Lock režīmā – 50:50, sadalot to līdzīgās proporcijās, bet sporta režīmā aizmugures riteņiem tiek pievadīti 35 procenti.

Telluride aprīkojumā var būt projekcijas displejs, sešas USB pieslēgvietas, multimediju komplekss ar 10,25 collu ekrānu, Bluetooth atbalsts divu viedtālruņu pieslēgumam, Harman Kardon, bezvadu uzlāde viedtālrunim, joslas uzturētājs, aklās joslas uzraugs, adaptīvā kruīzkontrole, sastrēgumu asistents, daļēji autonoma braukšanas sistēma. Automobili iespējams aprīkot ar UVO sistēmu kas dažas funkcijas, piemēram, motora iedarbināšanu vai navigācijas adreses ievadīšanu ļauj paveikt attālināti ar viedtālruņa palīdzību.

No neparastiem risinājumiem var atzīmēt sistēmu, kas uzlabo priekšējo un aizmugures pasažieru komunikācijas komfortu, pastiprinot balss skaļumu ar audio iekārtas skaļruņiem.

Kia Telluride tiks ražots Vestpointā, Džordžijas štatā, ASV. Pārdošanā korejiešu krosovers nonāks jau pavasarī, taču cenas vēl nav zināmas.

Foto: Ekrānšāviņš no Autonews.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.