42 reizes dārgāk – pirmais Toyota Supra eksemplārs pārdots par 2,1 miljonu

Pirmais Toyota Supra eksemplārs Barret- Jackson izsolē pārdots par 2,1 miljonu dolāru – 42 reizes dārgāk par automobiļa bāzes cenu, kas ASV tirgū ir nepilni 50 000 dolāru.

Barret- Jackson izsolē Toyota GR Supra ar VIN numuru 20201 pārdots par 2,1 miljonu dolāru, bet iegūtie līdzekļi tiks ieskaitīti labdarības fondos.

Toyota GR Supra versijā Global#1 ir savā ziņā unikāls eksemplārs – tas ir vienīgais automobilis ar VIN numuru, kas beidzas ar 20201 (norāda modeļu gadu un sērijas numuru). Kupejas pamatā ir Launch Edition modifikācija, kas ASV tirgum rezervēta 1500 vienību lielā skaitā. No šiem automobiļiem Global#1 atšķirsies ar pelēki matētu Phantom Matte virsbūves krāsu, bet viss pārējais: sarkanās krāsas spoguļu korpusi, matēti melnie riteņu diski, sarkans ādas salons un oglekļa šķiedras dekori sastopams arī citos Launch Edition eksemplāros.

Izsoles uzvarētājs tiks pie divām VIP biļetēm uz Toyota Owner 400 sacensībām, profesionālā sacīkšu kombinezona un iespējas izbraukt pa trases ovālu drošības mašīnā un NASCAR automašīnā kopā ar pilotu Maiklu Voltripu.

Kopā ar BMW speciālistiem izstrādātā Toyota GR Supra debitēja 2019.gada Detroitas autoizstādē. Automobilis apgādāts ar 3,0 litru 340 Zs sešcilindru benzīna turbo motoru, astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, aizmugures riteņu piedziņu, aktīvo diferenciāli, adaptīvo piekari, ātrā starta funkciju un diviem braukšanas režīmiem – parasto un sporta.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.