Labākais ADAC ekotestā VW e-Golf, sliktākais – Chevrolet Camaro

Ietekmīgais vācu automobiļu klubs ADAC veicis pētījumu, pārbaudot 109 automobiļu degvielas patēriņu un kaitīgo izmešu daudzumu.

ADAC pārbaudījis 109 automobiļus un secinājis, ka videi visdraudzīgākie transportlīdzekļi ir automobiļi ar elektrisko piedziņu. ADAC sastādītajā sarakstā tie ieņem pirmās piecas vietas. Pašā augšgalā – Volkswagen e-Golf, kam tikai nedaudz zaudē izmēros mazākais Volkswagen e-Up. Trešajā vietā ADAC ierindojis BMW i3 S, ceturto atdevis Smart ForTwo EQ, bet piektajā licis Hyundai Kona Elektro.

Visi pirmie pieci elektroautomobiļi ieguvuši piecas zvaigznes no piecām iespējamām. Videi draudzīgākais automobilis ar iekšdedzes motoru ir Fiat ražotais krosovers Panda 0.9 8V Twinair Natural Power ar dabasgāzes motoru (arī 5 zvaigznes), bet sliktākais – Chevrolet Camaro 6.2 V8 Automatik, kas ieguvis tikai vienu zvaigzni. Videi kaitīgāko transportlīdzekļu sarakstā iekļuvuši arī Jeep Compass 1.4 Multiair 140, Fiat 500X 1.4 Mult iAir Start&Stopp 4×2 DCT, Kia Sorento 2.2 CRDi AWD Automatik unr Ssangyong Rexton 2.2 Diesel 4WD Automatik.

2018.gadā ADAC pārbaudīja vairākus automobiļus, kas bija sagatavoti Euro-6 (spēkā no 2019.gada septembra) normatīviem. Eksperti secināja, ka, lai gan arī šeit sastopami izņēmumi, lielais vairums dīzeļu uzrāda “priekšzīmīgus rezultātus”, tāpat kā hibrīdautomobiļi un dabasgāzes auto, kas Euro-6 normas izpilda bez mazākajiem aizrādījumiem.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.