Bezatbildīgs “Audi” vadītājs traucas pa šoseju ar ātrumu 196 km/h

28.janvārī pulksten 13:42 Beverīnas novada Kauguru pagastā, autoceļa – Valmiera-Cēsis-Drabeši 4.kilometrā tika apturēta automašīna “Audi A6”, kura atļauto 90 km/h vietā traukusies ar ātrumu 196 km/h.

Transportlīdzekļa vadītājam tika konstatēts alkohola reibums – 0,86 promiles, kā arī vīrietis centies izvairīties no administratīvā soda, slēpjot savu identitāti un uzrādot citas personas dokumentus.

Vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par ceļu satiksmes pārkāpumiem. Kopš 2016.gada vīrietim ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Zīmīgi, ka lielais ātruma pārkāpums konstatēts netālu no fotoradara, kas uzstādīts uz šī paša ceļa posma. Valsts policija atgādina, ka fotoradari tiek uzstādīti ar mērķi uzlabot satiksmes drošību. Ir bezatbildīgi ievērot atļauto braukšanas ātrumu tikai fotoradara uztveršanas zonā un pārkāpt to brīdī, kad no tās tiek izbraukts!

Valsts policija aicina vadītājiem nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī sēšanās pie stūres alkohola reibumā, apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.