ASV miljonārs piesaka paša konstruētu apvidus auto ar 660 Zs dzinēju un 40 mm klīrensu (+ FOTO)

Kompānija Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG), kas pieder ASV miljonāram Džeimsam Glikenhausam, parādījusi apvidus auto Boot pirmos attēlus. Projektā aktīvu dalību ņēmis arī pats kompānijas īpašnieks

SCG publicējusi Boot četrdurvju varianta attēlus, paskaidrojot, ka visi pieci divdurvju versijas eksemplāri jau esot pārdoti. Glikenhausa apvidnieks atgādina Dakāras rallijam sagatavoto tehniku – tam ir spēcīgs motors, izturīga piekare un augsts klīrenss. Zināms, ka Boot dzinējspēks ir 660 Zs jaudīgs astoņcilindru agregāts no Chevrolet Corvette Z06, tam ir četrvietīgs salons ar pretēji veramām durvīm, bezceļu piekare un 394 mm klīrenss. Automobilis aprīkots ar papildu gaismām, viegli pieejamu rezerves riteni, 170 litru degvielas tvertni, svarīgākās detaļas pasargātas ar vairogiem, bet izpūtējs un gaisa pievade motoram izvadīts virspusē.

Miljonārs pastāstījis, ka Boot divdurvju variants kļūs pieejams šogad, tāpat kā automobiļa sacīkšu versija ar pielaidi koplietošanas satiksmei, piedevām tiek veidota arī modifikācija Baja 1000 sacīkstēm.

Pavisam plānoti 17 četrdurvju Boot eksemplāri. Katrs no tiem maksās 287 500 dolāru (250 000 eiro). Varēs pasūtīt arī automobiļa bruņu versiju ar sestā līmeņa aizsardzību (iztur M16 un Kalašņikova automāta šāvienus), par kuru jāpiemaksā 166 750 dolāru (145 000 eiro)

 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.