Zināmi 10 finālisti, kas cīnīsies par Pasaules Gada auto titulu

Nosaukti desmit finālisti, kas savā starpā noskaidros 2019.gada Pasaules Gada auto galvenās balvas ieguvēju.

Šī gada trofejas kārotāju pulks ir īpaši raibs un uz titulu pretendē gan kompaktie hečbeki un krosoveri, gan luksuss klases sedani un elektromobiļi.

Fināla desmitnieks atlasīts no 40 automobiļu saraksta, kas tika izveidots pērnā gada septembrī. Tagad tajā palikuši Audi e-tron, BMW 3-Series, Ford Focus, Genesis G70, Hyundai Nexo, Jaguar I-Pace, Mercedes-Benz A-Class, Suzuki Jimny, Volvo S60/V60 un Volvo XC40.

Balvas tiks pasniegtas arī piecās atsevišķās kategorijās, kur uz labākā pilsētas auto titulu pretendē Audi A1, Hyundai AH2/Santro, Kia Soul, Seat Arona un Suzuki Jimny, par labākā luksuss auto nosaukumu cīnīsies Audi A7, Audi Q8, BMW 8-Series, Mercedes-Benz CLS un Volkswagen Touareg, labākais sporta auto tiks izvēlēts, izvērtējot Aston Martin Vantage, BMW M2 Competition, Hyundai Veloster N, McLaren 720S un Mercedes-AMG 4-Door Coupe labākās īpašības, zaļā auto titulu iegūs Audi e-tron, Honda Clarity Plug-In Hybrid, Hyundai Nexo, Jaguar I-Pace vai Kia Niro EV, bet labākā dizaina balvu centīsies iegūt Citroen C5 Aircross, Jaguar E-Pace, Jaguar I-Pace, Suzuki Jimny un Volvo XC40.

Uzvarētāji tiks noskaidroti aprīļa vidū, Ņujorkas autoizstādes ietvaros.

Pērn par Pasaules Gada auto tika atzīts Volvo krosovers XC60, kas apsteidza Mazda CX-5 un Range Rover Velar.

 

2018.gadā Pasaules Gada auto titulu ieguva Volvo XC60 Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.