Volvo XC90 piedzīvo modernizāciju, būs arī sešvietīga versija (+ FOTO)

Zviedrijas autobūves kompānija Volvo prezentējusi modernizēto XC90. Krosoveru līnijas flagmanis ieguvis minimālas vizuālās pārmaiņas, uzlabotus motorus un turpmāk būs pieejams arī sešvietīgā versijā.

Modernizēto XC90 varēs atšķirt pēc savādāka radiatora režģa un cita dizaina riteņu diskiem, piedāvājumā iekļauti vairāki jauni virsbūves krāsu toņi, bet salona apdares variantus papildina jauna versija ar audumu, kam piejaukta dabīgā vilna. Ja agrāk XC90 bija pieejams tikai četrvietīgā un septiņvietīgā versijā, tad tagad pircējs varēs izvēlēties arī modeli ar sešvietīgu sēdekļu konfigurāciju.

Motoru izvēlē parādījies jauns hibrīddzinējs ar kinētiskās enerģijas rekuperācijas sistēmu. Šī Volvo XC90 versija, ko varēs atpazīt pēc papildu indeksa „B” nosaukumā, ir videi draudzīgāka un par 15% ekonomiskāka salīdzinājumā ar XC90 bez rekuperācijas sistēmas. Piedāvājumā paliks arī 400 Zs jaudīgais T8 Twin Engine hibrīds.

XC90 drošības sistēmu klāstā būs aktīvais joslas uzturēšanas asistents, palīgsistēma ar šķēršojošās satiksmes brīdinājumu, automātiskā ārkārtas bremzēšanas sistēma, savukārt uzlabotā informācijas-izklaides sistēma Sensus turpmāk atbalstīs ne tikai Apple CarPlay, bet arī Android Auto tehnoloģiju.

Latvijā Volvo XC90 aktuālā modeļa cenas sākas no atzīmes 62 690 eiro.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.