Dobeles novadā par “eksperimentu”, uzspridzinot automašīnu, aiztur sešus vīriešus

Pagājušajā nedēļā Dobeles novada Penkules pagastā par “eksperimenta” veikšanu, uzspridzinot automašīnu, aizturēti seši vīrieši, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Policija reaģējusi uz kādu video, kurā redzams, ka vairākas personas, riskējot ar savu un apkārtējo dzīvību, uzspridzinājušas vecu automašīnu “Opel”. Policisti noskaidrojuši, ka sprādziens sarīkots Dobeles novada Penkules pagastā, kur izņemti lietiskie pierādījumi. Visi lietiskie pierādījumi nosūtīti uz ekspertīzi, lai noskaidrotu spridzināšanas ietaises izcelsmi.

Noskaidrots, ka visas sešas iesaistītās personas ir bijušie un esošie Penkules pagasta iedzīvotāji – četri 1985.gadā un divi 1988.gadā dzimuši vīrieši. Vienam no vīriešiem, 1985.gadā dzimušajam, piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par citu likumpārkāpumu izdarīšanu. Savukārt pārējām piecām personām piemērots liecinieka statuss.

Sietniece skaidroja, ka ir sākts kriminālprocess par spridzināšanas ietaises izgatavošanu bez attiecīgas atļaujas, par ko var draudēt arī trīs gadu cietumsods.
 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.