420 Zs Touareg – Volkswagen piesaka savu jaudīgāko dīzeļa krosoveru (+ FOTO)

Ženēvas auto izstādē Volkswagen gatavojas parādīt jaunu apvidus auto Touareg versiju ar V8 TDI motoru, kas padara to par jaudīgāko dīzeļa krosoveru volfsburgiešu piedāvājumā.

Jaunā Touareg modifikācija būs aprīkota ar 4,0 litru astoņu cilindru TDI agregātu (tāds ir arī Audi SQ7), kas attīsta 420 Zs jaudu un 900 Nm griezes momentu. 100 km/h automašīna spēs sasniegt 4,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 250 km/h.

Šis modelis jau sērijveidā būs komplektēts ar aktīvo aizmugures riteņu piestūrēšanu, pneimatisko piekari, elektriski atveramu bagāžas nodalījuma vāku, komforta sēdekļiem, automātiski aptumšojošu salona spoguli, alumīnija pedāļu uzlikām, gaismu paketi „Licht & Sicht” un 19 collu riteņu diskiem.  

Par drošību gādās nakts redzamības sistēma, kas atpazīst cilvēkus un dzīvniekus, sastrēgumu asistents, kas līdz 60 km/h uzņemas daļēji automatizētu vadību, bremzēšanu, stūrēšanu, paātrināšanos, šķērskustības uzraugs, kas brīdina par transportlīdzekļiem, kas var tuvoties no sāniem (piemēram, piebraucot krustojumam).

Visjaudīgākajai Touareg dīzeļversijai sagatavotas divas salona dizaina paketes: Elegance un Atmosphere. Pirmā no tām apvieno „vēsus krāsu toņus, metāliskus elementus un tehnisku dizainu”, otrā dominē koks un dabīgie krāsu toņi.

420 Zs jaudīgā Volkswagen Touareg tirdzniecība sāksies maijā, bet pirms tās to gaida pirmizrāde Ženēvas autoizstādē (no 5.03).

Arī iAuto redakcija būs Ženēvas auto izstādē, tādēļ seko mūsu Karstajām reportāžām no 5.marta https://iAuto.lv

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.