Jaunais Audi A1 Sportback – šonedēļ pirmo reizi apskatāms Latvijā (+ FOTO)

Dinamiskais un jaunais Audi A1 Sportback pirmo reizi Latvijā būs apskatāms jau šo sestdien, 2. martā, pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Baltijā lielākās šampaniešu degustācijas – Audi Burbuļu parādes – laikā.

Košo, vīrišķīgi sportisko  automobili klātienē būs iespēja apskatīt un iepazīt ikvienam – gan pasākuma apmeklētājiem, gan interesentiem.

Pārsteidzoša dinamika

Jaudīgie Audi A1 Sportback dzinēji nodrošina patīkamus un ērtus braucienus gan pilsētvidē, gan tālākos izbraucienos. Jaunais Audi A1 Sportback pierāda, ka sportisku dizainu iespējams apvienot ar teicamu komfortu. Modeļu klāsts ietver četrus efektīvus benzīna dzinējus, kuru jauda variē no 85 kW (116 ZS) līdz pat 147 kW (200 ZS). Automobiļa salons ir orientēts uz vadītāju – jaunā modeļa dizainā īpaši izceļas sportiskās gaisa ventilācijas atveres un digitālais instrumentu panelis jeb Audi virtuālā vadītāja informācijas sistēma. Visas vadības ierīces un papildu aprīkojumā pieejamais MMI skārienjutīgais displejs ir fokusēts uz vadītāju, tādējādi uzsverot sportisko interjeru.

Vēl ietilpīgāks un iespaidīgāks

Jaunais automobilis ir kļuvis ievērojami garāks – tagad ar papildu 56 milimetriem tas sasniedz 4,03 metrus. Saglabājot kompaktumu, sportiskais automobilis ir izcils sabiedrotais pilsētvidē. Jaunās paaudzes Audi A1 Sportback ir 1,41 metrus augsts, savukārt tā platums ir palicis teju nemainīgs – 1,74 metri. Automobilis ir kļuvis daudz ietilpīgāks, sniedzot vairāk komforta autovadītājam un pasažieriem. Bagāžas ietilpība ir palielinājusies par 65 litriem. Standarta ietilpība ir 335 litri, bet ar nolocītiem aizmugurējiem sēdekļiem tā palielinās līdz pat 1090 litriem, kas brīvdienu izbraucienus padara ievērojami ērtākus.  Audi A1 Sportback ir pieejams desmit krāsās, bet kompaktā modeļa jumts pēc izvēles var būt kontrastējošā krāsā. Lielie 18 collu diski, kas atkarībā no ārējās apdares var būt bronzas, baltā vai melnā krāsā, automobilim rada vēl izteiktākus akcentus.

Viedi risinājumi košākai ikdienai

Jaunais Audi A1 Sportback ir lielisks digitālās nākotnes piemērs. Arī bāzes versija ir aprīkota ar pilnībā digitālu, augstas izšķirtspējas Audi virtuālo vadītāja informācijas sistēmu 10,25 collu izmērā un daudzfunkcionālu stūri.

Audi viedtālruņa saskarne ļauj lietotājiem ar iOS un Android operētājsistēmu pieslēgties automobiļa ekrānam, izmantojot Apple CarPlay un Android Auto. Papildu aprīkojumā pieejama arī skaņas sistēma Bang & Olufsen Premium ar vienpadsmit skaļruņiem un 560 vatu jaudu, piešķirot trīsdimensiju skaņas telpisko skanējumu.

Digitāls komforts vadītāja drošībai

Audi A1 Sportback autovadītāja palīgsistēmas ir pārņemtas no pilnizmēra klases. Adaptīvā vadītāja palīgsistēma palīdz saglabāt vajadzīgo distanci līdz priekšā esošajai automašīnai, bet standarta aprīkojuma joslu maiņas brīdinājums palīdz vadītājam saglabāt automašīnu joslā, pārvietojoties ar ātrumu, kas pārsniedz 65 km/h. Izmantojot uzlaboto palīgu automobiļa novietošanai stāvvietā, Audi A1 Sportback iebrauc arī perpendikulārās stāvvietās, nepieciešamības gadījumā manevrējot vairākas reizes. Tāpat arī sistēma palīdz izbraukt no paralēlajām stāvvietām. Savukārt Audi pre sense front kontrolē automobiļa priekšējās daļas uzraudzību. Radara sensors atpazīst bīstamas situācijas, kurās iekļauti citi satiksmes dalībnieki: transportlīdzekļi, gājēji, kas šķērso brauktuvi vai riteņbraucēji, kuri atrodas automobiļa priekšā. Sistēma ar akustisku un vizuālu signālu spēj brīdināt autovadītāju pat sliktas redzamības apstākļos. Vienlaikus automobilis sagatavojas bremzēšanai un nepieciešamības gadījumā uzsāk automātisku avārijas bremzēšanu, lai novērstu sadursmi vai samazinātu triecienu.

               

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.