Mistika ar sadegušo Tesla Model X

Internetā klejo attēls ar sadeguša elektromobiļa Tesla Model X atliekām, pagaidām nav zināms, kam automobilis pieder un, kas īsti noticis.

Sadegušā Model X vraks atrodas uz aizsalušā Šampleinas ezera (ASV, Vermontas štats) ledus, taču, kas noticis ar elektromobiļa pasažieriem un, kādēļ tas aizdedzies? Daļēju skaidrību vieš lietotāja GreenMtmM3 ieraksts Teslamotorsclub forumā, kur viņš stāsta, ka 24.februāra vakarā uz Šampleinas ezera ledus pamanījis liesmu pārņemtu automobili. Viņš izsaucis ugunsdzēsējus, kas ieradušies pēc 30 minūtēm. Ugunsdzēsēji ķērušies pie darba, taču bijis jau par vēlu – uz to brīdi no automobiļa tikpat kā nekas vairs nebija palicis pāri un arī no pasažieriem ne miņas. GreenMtmM3 lūdz citu foruma dalībnieku palīdzību, jo vietējie mediji par šo gadījumu neko neziņo.    

Pagaidām nav zināms, kam automobilis pieder, zādzība tiek izslēgta, jo neviens par sava automobiļa pazušanu nav ziņojis. Tāpat nav skaidrs, kas izraisījis aizdegšanos, iespējams, tā ir kāda tehniska problēma (nesen kāds autobraucējs Floridā gāja bojā, kad pēc avārijās aizdegās viņa Model S), iespējams, tā ir tīša aizdedzināšana vai krāpšanās, cerot uz kompensāciju no apdrošinātājiem, kas izskaidro to, kādēļ automašīna atrodas tik nomaļā vietā.

Visi šie jautājumi joprojām ir bez atbildes.

Atgādināsim, ka ASV Tesla Model X atkarībā no komplektācijas maksā aptuveni 85 000 – 140 000 dolāru.

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter/Elektrek.co

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.