Uz autoceļa Tīnūži-Koknese no šodienas pilotprojektā testēs vidējās kustības ātruma radarus

Ceļa posmā Tīnūži-Koknese no šodienas pilotprojektā testēs vidējās kustības ātruma radarus.

Paredzēts, ka pēc sistēmas testēšanas tā sāks funkcionēt darba režīmā no 1.aprīļa. No šīs dienas autovadītāji arī saņems protokolus par pieļautajiem pārkāpumiem uz konkrētā autoceļa.

Jau ziņots, ka šādas iekārtas jau iepriekš Latvijā ir testētas. Sistēma darbojas šādi – šķērsojot konkrētu ceļa posma robežu pirmā mērierīce nofotografē automašīnas numurzīmi un piefiksē šīs robežas šķērsošanas laiku, savukārt izbraucot no konkrētā ceļa posma transportlīdzeklis atkal tiek nofotografēts. Pēc tam ar atbilstošu metodoloģiju tiek aprēķināts ar kādu vidējo ātrumu transportlīdzeklis pārvietojies konkrētajā ceļa posmā un tas salīdzināts ar šajā vietā oficiāli atļauto braukšanas ātrumu.

Valsts policijā iepriekš skaidroja, ka Tīnūžu šoseja šādām iekārtām izvēlēta, jo tā ir pietiekami bīstama un tajā notiek negadījumi ar smagām sekām. “Lai arī uz šīs šosejas jau atrodas stacionārie fotoradari un policija regulāri kontrolēsatiksmes drošību, esam secinājuši, ka ar to nepietiek. Neskatoties uz to, ka šoseja ir samērā jauna, reālā dzīve pierādījusi, ka nepieciešams attiecīgi reaģēt,” iepriekš pauda Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.