Mercedes parāda 300SL Gullwing, kas 60 gadus glabājies garāžā (+ FOTO)

Klasisko Mercedes-Benz automobiļu centrs Kalifornijā pilnībā samontējis un nodevis apmeklētāju vērtēšanai leģendārā Mercedes-Benz 300SL Gullwing 43. eksemplāru. Automašīnai saglabāta oriģinālā virsbūve, eksterjera, interjera dekori un pat riepas.

Garāžā automobilis bija glabājies vairāk nekā 60 gadus. 50. gados “Kaijas spārnu” īpašnieks uzsāka tā restaurāciju – attīrīja no oriģinālās krāsas, uzklāja grunts slāni, bet pēc tam darbi apstājās. 2018.gadā Mercedes-Benz atpirka automašīnu no īpašnieka par nepilnu miljonu dolāru.

Eksperti atzīmē, ka aptuveni 57 000 km nobraukušās automašīnas virsbūves paneļi, stikli, salons, gumijas detaļas, pārnesumkārba un pat Englebert Competition riepas ir saglabājušies oriģinālajā stāvoklī, tāpat kā izliektais ātrumpārslēgs zoss kakla formā, kas tika uzstādīts pirmajiem 50 eksemplāriem.

Jau  pēc dažām nedēļām automašīnu izliks izsolē, kur to piedāvās “tādu, kā tā ir”. Jaunais īpašnieks varēs vienoties arī par restaurāciju, taču tad viņam jārēķinās ar papildu izdevumiem aptuveni 800 000 dolāru vērtībā.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.