Džeimss Bonds pārsēdīsies uz elektroauto

Režisors Kerijs Fukunagi, kas uzņem kinofilmu par jaunajiem Džeimsa Bonda piedzīvojumiem, sekos laikmeta garam un piešķirs galvenajam varonim Aston Martin elektromobili Rapid E.

Režisors ir ne tikai jaunākās tehnikas entuziasts, bet arī kvēls apkārtējās vides aizstāvis un zaļa dzīves veida atbalstītājs, tādēļ šāda izvēle ir tikai likumsakarīga.

Mediji vēsta, ka šobrīd notiek pārrunas ar Aston Martin, lai darbs pie filmēšanas, kas sāksies 6.aprīlī, varētu noritēt bez aizķeršanās. Galveno lomu spēlēs 51 gadu vecais Daniels Kreigs.

Aston Martin Rapide E aprīkots ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 600 Zs, bet gaitas rezerve ar pilnībā uzlādētu akumulatoru sasniedz 322 km. Elektromobiļa ražošanai jāsākas līdz 2019.gada beigām. Zināms, ka tiks izlaisti tikai 155 elektriskā Rapid E eksemplāri, cena – vismaz 328 000 dolāru.  

Agrāk tika ziņots, ka tuvāko gadu laikā ikviens Aston Martin modelis saņems versiju ar hibrīddzinēju, bet pēc 2030.gada aptuveni ceturtā daļa modeļu britu kompānijas piedāvājumā izmantos elektrisko piedziņu.

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.