Autovadītājs lielā reibumā izraisa ceļa satiksmes negadījumu un aizbēg

Trešdien, 13.martā, Cēsīs 1961 g. dzimušais autovadītājs, būdams alkohola reibumā, izraisa ceļa satiksmes negadījumu un notikuma vietu pamet. Tika konstatēts, ka vīrietis pie transportlīdzekļa stūres sēdies 3,43 promiļu reibumā.

13. martā, pulksten 09:55 operatīvās vadības nodaļa saņēma zvanu, ka Cēsīs, Festivāla un Lenču ielas krustojumā noticis ceļa satiksmes negadījums, kur  “Lexus” vadītājs pārbraucis krustojumu pie luksofora sarkanā signāla un iebraucis “VW Passat” automašīnā, un kurš, savukārt, uztriecies “Opel  Combo”.  “Lexus” autovadītājs no notikuma vietas aizbraucis, neziņojot par notikušo likuma noteiktajā kārtībā,

Saņemtā informācija nekavējoties tika nodota Cēsu policijas iecirkņa norīkojumam, un  Cēsu pašvaldības policijai, jau pulksten 09:57 “Lexus” transportlīdzeklis tika atrasts un vīrietis aizturēts. Pārbaudot alkohola klātbūtni vadītāja organismā, vīrieša izelpā tika konstatēta 3,43 promiļu alkohola koncentrācija.  

Ceļu satiksmes negadījumā cieta “VW Passat” vadītājs, kurš nogādāts ārstniecības iestādē.

Automašīnas vadītājam par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kas pārsniedz 1,5 promiles, tiek piemērots administratīvais arests no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzlikts naudas sods no 1200 līdz 1400 EUR un atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, vadītājam uzliek naudas sodu no 70 līdz 700 EUR.

Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem – braucot alkohola reibumā tiek apdraudēta ne tikai sava, bet arī apkārtējo drošība!

Foto: Valsts Policija

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.