iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Bentley ar 100.gadu jubilejas modeļiem (+ FOTO)

Bentley stendā skatāmi divi modeļi, ko britu ražotājs veltījis savas pastāvēšanas 100.gadu jubilejai.

Bentayga Speed ir pasaulē ātrākais krosovers. Automašīnas maksimālais ātrums ir 306 km/h – par vienu kilometru stundā lielāks nekā Lamborghini Urus – līdz šim ātrākajam modelim šajā segmentā.

Bentayga Speed apgādāts ar forsētu twin-turbo W12 motoru, kas attīsta 635 Zs jaudu un 900 Nm griezes momentu. Pēc zirgspēku skaita tas ir par 27 Zs vairāk nekā standarta Bentayga (608 Zs), kamēr griezes moments palicis tāds pats.

Foto: iAuto.lv

Ražotāja dati liecina, ka 100 km/h Speed modifikācija sasniedz 3,9 sekundēs, kas ir par 0,2 sekundēm ātrāk nekā standarta modelim, bet maksimālais ātrums ir par 5 km/h lielāks – 306 km/h.

Speed modelis saņēmis ne tikai jaudīgāku motoru, bet arī modernizētu astoņu pakāpju “automātu” un aktīvo sistēmu virsbūves sānsveres stabilizēšanai. Konstrukcija papildināta ar stingrāku piekari un izplūdes sistēmu, kas noregulēta vēl izteiksmīgākai skaņai.

Atpazīt pasaulē jaudīgāko krosoveru var pēc tonētajiem lukturu stikliem, Speed modeļa uzrakstiem, lielā aizmugures spoilera un 22 collu riteņu diskiem. Komplektāciju var uzlabot ar oglekļa šķiedras-keramiskajām bremzēm, ar alkantaru apvilktiem un 22 pozīcijās elektriski regulējamiem sēdekļiem.

Foto: iAuto.lv

Otrs jaunums ir četrvietīgais luksuss kabriolets Continental GT. Automašīnas dzinējspēks ir 6,0 litru 12 cilindru motors, kas attīsta 635 Zs jaudu un 900 Nm griezes momentu un strādā kombinācijā ar pilnpiedziņu un 8 pakāpju divsajūgu automātisko pārnesumkārbu. 100 km/h tā sasniedz 3,8 sekundēs, maksimālais ātrums ir 333 km/h, bet soft top jumtu var pacelt/nolaist 19 sekundēs arī gaitā (nepārsniedzot 50 km/h).

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.