Volkswagen laiž klajā Golf universāla dabasgāzes versiju

Vācijas autobūves kompānija Volkswagen pievieno kompaktās klases modeļa Golf saimei universāla Variant versiju TGI, kas darbojas ar CNG (compressed natural gas) dabasgāzi.

Golf Variant TGI aprīkots ar 1,5 litru 130 Zs turbomotoru un trīs dabasgāzes tvertnēm agrāko divu vietā, bet deviņus litrus lielā degvielas tvertne kalpo kā reserves variants tad, kad visa gāze iztērēta.

Ražotāja informācija liecina, ka jaunais Golf Variant TGI, pateicoties trīs tvertnēs uzglabātajiem 115 gāzes litriem var nobraukt par 80 km vairāk nekā priekštecis, ar gāzi veicamo distanci palielinot līdz 440 km.

Atgādināsim, ka nesen Volkswagen pircējiem sāka piedāvāt arī Polo TGI un Golf TGI modeļus, bet kopumā vācu koncerna arsenālā ir pat 14 šādi modeļi.

Pēdējā laikā interese par CNG modeļiem atkal palielinās – pašlaik Vācijā reģistrēti 100 000 šādi automobiļi, taču aprēķini liecina, ka līdz 2025.gadam to skaits varētu pieaugt līdz vienam miljonam. Lai tas notiktu, jābūt piedāvājumam no ražotāju puses, bet no otras puses, CNG uzpildes staciju skaitam Eiropā jāpalielinās līdz 2000 vienībām.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.