Jeep Gladiator stājas uz konveijera

ASV kompānija Jeep izgatavojusi pirmo sērijveida pikapu Gladiator, pievienojot modeļu izvēlei automobili ar kravas kasti, kas apvidus auto ražotāja piedāvājumā nav bijis kopš 1992.gada.

Jeep pikaps gandrīz pilnībā kopē Wrangler – konstruktori vien nedaudz slīpāk noliekuši radiatora augšējo daļu un izveidojuši lielākas ventilācijas atveres, kas bija nepieciešams, lai uzlabotu aerodinamiku un motora dzesēšanu. 

Jeep Gladiator ir 5,54 m garš, kas ir 79 cm vairāk nekā Wrangler, bet riteņu bāzes izmērs bāzes modeli pārsniedz par 49 cm. Tik liela pikapa apgriešanās rādiuss prasa savu – 13,7 m, automobiļa uzbraukšanas, nobraukšanas un garenpārgājības leņķis ir attiecīgi 43,6, 26 un 20,3 grādi. Gladiators var pārvarēt 762 mm dziļus ūdens šķēršļus, vilkt līdz pat 3,75 tonnu smagu piekabi, bet 1,50 x 1,32 m izmēru kravas kastē var pārvadāt 725 kg kravas.

Pikapam pieejami divi pilnpiedziņas varianti: Roc-Trac ar sadales kārbu un Tru-Lok elektroniski bloķējamiem diferenciāļiem abos tiltos, kā arī Command-Trac ar pieslēdzamu priekšējo tiltu un citu pazeminošā pārnesuma pārnesumskaitli.  Gladiators būs komplektēts ar pastiprinātiem Dana 44 jaunās paaudzes tiltiem, bet versijā Rubicon – ar 33 collu apvidus riepām, atslēdzamu priekšējo stabilizatoru un pastiprinātiem buferiem. Versijām Overland un Rubicon piedāvās divus variantus trīssegmentu cietā jumta ar ātri demontējamiem paneļiem un aizmugures stikla mehānisko pievadu, bez tam, Gladiator pieejams arī Sunrider jumta mīkstā materiāla pārklājs.

Dzinēju klāstu veidos 3,6 litru V6 Pentastar (289 Zs) ar Start-Sop sistēmu, kā arī 364 Zs sešcilindru dīzeļdzinējs ar trīs litru darba tilpumu. Benzīna motors var strādāt kombinācijā ar sešpakāpju mehānisko vai astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, dīzelis – tikai savienojumā ar automātisko transmisiju.

Pikapa aprīkojumā būs Uconnect ceturtās paaudzes multimediji ar 5, 7 vai 8,4 collu ekrānu, Apple CarPlay un Android Auto atbalstu, USB un USB-C pieslēgvietu, 7 collu mērinstrumentu panelis, priekšējā video kamera (Rubicon), diožu optika, audio iekārta ar sabvūferi un portatīvo bezvadu skaļruni. 

Jeep Gladiator piedāvās četrās aprīkojuma versijās: Sport, Sport S, Overland un Rubicon, dīleru centriem jaunos gladiatorus sāks piegādāt 2020.gada pavasarī.

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.