Volkswagen uzsāk ceturtā līmeņa autopilota testus (+ FOTO)

Hamburgā, speciāli iekārtotā trasē, Volkswagen uzsācis testēt automobiļus, kas aprīkoti ar ceturtā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu. Tas nozīmē, ka automašīna brauc pati, bet šoferis var pārņemt vadību, kad uzskata to par nepieciešamu.

Bezpilota automašīnas izveidotas uz elektriskā e-Golf bāzes un pagaidām tās testē speciālā, trīs kilometrus garā trasē. Tas ir viens posms no kopumā 10 kilometros izveidota trases, kas pilnībā tiks atklāta nākamajā gadā, ļaujot pārbaudīt ražotājam arī tādas tehnoloģijas, kā automašīnu savstarpēja komunikācija un spēja tikt galā ar dažādām satiksmes situācijām tik lielā pilsētā kā Hamburga.

Testu automašīnas aprīkotas ar sarežģītu tehnisko kompleksu, kas ietver 14 video kameras, 11 lāzera skenerus un vēl septiņus dažādus radarus. Pateicoties šīm ierīcēm mākslīgais intelekts saņem un apstrādā līdz pat pieciem gigabaitiem informācijas. Kopējā sistēmas jauda atbilst 15 mūsdienu portatīvajiem datoriem.  

Testu mašīnās uzstādītās ierīces fiksē citus transportlīdzekļus, stāvošus automobiļus, kā arī velosipēdistus un gājējus. Automašīnas spēj patstāvīgi mainīt joslas, šķērsot krustojumus un pieņemt sarežģītus lēmumus.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.