Policijas reids uz Vācijas – Polijas robežas (+ VIDEO)

Marta vidū 3000 vācu policistu un muitas darbinieku tika norīkoti uz Vācijas-Polijas robežu, kur vairāk nekā divu diennakšu laikā veica apjomīgas kontroles, apturot un pārbaudot ikvienu aizdomīgu automobili.

Automašīnas, dažādas preces, narkotikas – “Spiegel.tv” reportieri, kas piedalījās reidā ziņo, ka labi organizētas noziedznieku bandas no Austrumeiropas regulāri “ciemojas” Vācijā un izved milzīgu daudzumu zagtu preču. Reida laikā tika aizturēti vairāki transportlīdzekļi, kas veda preces bez dokumentiem, identificētas vairākas personas, kas bija lietojušas narkotikas, atklāti pārkāpumi kravas automašīnu šoferu atpūtas grafikos un, acīmredzot, zagts Mercedes, ko neaizturēja pat iepriekš izliktās dzelkšņu ķēdes.

Viens no ienesīgākajiem rūpaliem ir “fūres”, kas bieži vien ved dārgas preces vairāku simtu tūkstošu vērtībā. Kā pastāsta policijas pārstāvis, zagļi izstrādājuši īpašu taktiku: daži bandas locekļi dodas izlūkos un, izmantojot nelielu izgriezumu kravu nosedzošajā brezentā, izpēta, cik vērtīgas preces atrodas iekšpusē. Šim nolūkam pat tiek pielāgoti nelieli furgoni ar guļamkabīni (sk.attēlus), kas piebrauc pie cieši pie fūres. Informācija tiek nodota citiem bandas locekļiem, kas izmanto lielākus furgonus ar sānos iebūvētām durvīm. Saskaņā ar policija datiem, šādā veidā vien ik gadu tiek nodarīti zaudējumi 1,5 miljardu eiro apjomā.

Video beigās redzama policijas operācija, kurā aiztur zagļu bandas locekļus Polijā, kādā pierobežas pilsētiņā, kur noziedznieki bija ierīkojuši savu atbalsta punktu un nozagto preču noliktavu, kurā varēja “iegādāties visu, ko sirds vēlas”.  Tika aizturēti 10 bandas locekļi un konfiscētas preces aptuveni 100 000 eiro vērtībā.

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.