Krievu 90.gadu tūnings UAZ apvidniekam

Uļjanovskas autorūpnīca (UAZ) parādījusi unikālu UAZ-31514 modifikāciju, ko 90.gados ražojuši brāļi Aleksandrs un Mihails Larini. Pārveidotais automobilis bija pazīstams ar indeksu 31512 ЛЛД (31512 LLD) un atšķīrās ar savādāku eksterjeru un interjeru.

UAZ 31512 LLD tika uzlabots kompānijas ЛЛД-авто (LLD Avto) spēkiem, ieguva dekoratīvas priekšējā un aizmugures pampera, radiatora restes un sliekšņu uzlikas, kā arī stiklšķiedras jumtu. Jumts bija aprīkots ar speciāliem fiksatoriem, kas vajadzības gadījumā ļāva to viegli demontēt.  

Izmantojot tikai Krievijā ražotas komponents, ateljē speciālisti UAZ standarta plakano divdaļīgo vējstiklu nomainīja pret panorāmas „skatlogu”, uzstādīja radiatora aizsargus, pilnībā pārstrādāja salonu un aprīkoja mašīnu ar nežilbinošiem atpakaļskata spoguļiem.

LLD-avto piedāvājumā bija arī pikaps UAZ-31512 TRUCK LLD. Šim transportlīdzeklim bija par 650 mm pastiepta riteņu bāze, pastiprinātas aizmugures atsperes, unikāla, no plastikāta izgatavota kabīne, bet 1,7 m garajā kravas kastē ietilpa 2,5 kubikmetri dažādas kravas vai materiālu.

Ar dzinēja pārbūvi kompānija nenodarbojās. Tas nozīmē, ka motortelpā atradās 2,5 litru 90 Zs benzīna agregāts ar četrpakāpju mehānisko pārnesumkārbu un divpakāpju sadales kārbu.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.