Škoda Scala piedzīvo Baltijas pirmizrādi

Ar jaunu raksturu, jaunām tehnoloģijām un jaunu nosaukumu, ŠKODA SCALA ir jauns sākums. Nosaukuma saknes meklējamas latīņu valodas vārdā “trepes” vai “kāpnes”.

Hečbeks apvieno sevī emocionālu dizainu ar augsta līmeņa funkcionalitāti, kā arī progresīvākajiem savienojamības risinājumiem, iesākot to visu VISION RS konceptā, kas pirmo reizi ierauga dienas gaismu sērijveida veidolā.

Piecu dzinēja versiju klāstā pieejamas jaudas versijas no 70 kW (95 ZS) līdz 110 kW (150 ZS). Turklāt SCALA piedāvā augsta līmeņa aktīvo un pasīvo drošību, pilnībā LED priekšējo un aizmugurējo lukturu aprīkojumu, plašumu pasažieriem un bagāžai, kā arī neskaitāmus Simply Clever risinājumus.

Atklājot SCALA, ŠKODA vienlaikus sper vairākus attīstības soļus un pilnībā pārpozicionē sevi kompaktauto segmentā. Ar pārsteidzošajiem savienojamības, augstas kvalitātes aprīkojuma un apdares materiālu elementiem, tā perfekti atspoguļo zīmola vērtības, kas iederas “elegantajā atturībā”. SCALA tādējādi arī uzrunā papildus jaunas patērētāju grupas, kurām ikdienā svarīgs dizains un moderni risinājumi. Tiem kuriem ir svarīgi, lai automašīna būtu ietilpīga, kas vienmēr ir ŠKODA priekšrocība, ar lielāko bagāžas nodalījumu segmentā un labāko vērtības un cenas attiecību.

Eksterjers: ŠKODA SCALA ir pirmā ŠKODA no nākamās zīmola dizaina valodas attīstības posma, kas atklāj jauno, emocionālo virzienu. Tā ir pirmā ŠKODA automašīna Eiropā, kuru rotās  “ŠKODA” uzraksts uz bagāžas nodalījuma vāka ŠKODA logo vietā – un to SCALA nesīs ar lepnumu. Vieglemtāla diski, kuru izmērs sniedzas līdz 18 collām piešķir automašīnai dinamisku  akcentu; unikāls, pagarināts aizmugurējais stikls, kas pieejams Emotion pakotnē piešķir ŠKODA SCALA pašai savu unikālo stilu.          

Interjers: Jaunais interjers ir balstīts uz VISION RS konceptu. Tas apvieno sevī ergonomiku un emocionalitāti ar ŠKODA raksturīgu ietilpību un lielāko bagāžas nodalījumu segmentā. Gluži tāpat kā priekšējo durvju apdarē, mērinstrumentu panelī ar centrālo skārienjutīgo ekrānu, kas izvietots paneļa augšdaļā, izmantoti augstas kvalitātes, mīksti putu materiāli ar specifisku tekstūru, kas  atgādina kristāla līniju struktūras. Par patīkamu atmosfēru rūpējas vides apgaismojums, silti toņi un kontrastējošas šuves sēdekļu apdarē, kas ir pieejama arī ar Suedia mikrošķiedru audumu. Papildaprīkojuma klāstā atrodams arī apsildāms vējstikls un stūre, kas nodrošina papildu komfortu.

Asistentu sistēmas: Daudzas no ŠKODA SCALA asistentu sistēmām iepriekš redzētas vien augstākas klases un segmentu automašīnās. Papildaprīkojumā pieejamais sānu asistents informē vadītāju par automašīnām, kas tuvojoties no aizmugures, apsteidz transportlīdzekli vai atrodas tā aklajā zonā līdz pat 70 m attālumā – par 50 m tālāk nekā ar Blind Sport Detect aklās zonas kontroli. Adaptīvā kruīza kontrole (ACC), kas var tikt izmantota līdz ātrumam, kas nepārsniedz 210 km/h un parkošanās asistents ir pieejami papildaprīkojumā. Pamataprīkojumā iekļauts joslu asistents un priekšējais asistents ar ārkārtas bremzēšanu pilsētā City Emergency Brake.

Tehnoloģijas un drošība: SCALA pamataprīkojumā iekļauti LED priekšējie un aizmugurējie lukturi, pilnībā LED starmešu versija pieejama papildaprīkojumā (pamataprīkojumā Elegance) un – pirmo reizi ŠKODA modeļos – iespējams izvēlēties dinamiskos aizmugurējos virzienrādītājus. Automašīna aprīkota ar līdz pat deviņiem gaisa drošības spilveniem, ieskaitot gaisa drošības spilvenu ceļgaliem, un pirmo reizi segmentā papildaprīkojumā pieejami sānu gaisa drošības spilveni aizmugurē. Tuvojošas sadursmes gadījumā, papildaprīkojumā pieejamā pasažieru aizsardzības sistēma Crew Protect Assist automātiski un laikus aizver logus un nospriego priekšējās drošības jostas.

Informācija un izklaide: Papildaprīkojumā pieejamais virtuālais kokpits aprīkots ar 10,25 collu displeju – kas ir lielākais segmentā. Trešās paaudzes MIB modulārās matricas informācijas un izklaides sistēmas aprīkotas ar ekrāniem, kuru izmēri ir no 6,5 collām līdz 9,2 collām. Skārienjutīgais ekrāns ir ērti izvietots priekšējā paneļa augšdaļā vadītājam un priekšējam pasažierim labi redzamā vietā, papildaprīkojumā pieejamā ŠKODA skaņas sistēma aprīkota ar zemo frekvenču skaļruni un desmit skandām. Izmantojot neskaitāmos ŠKODA Connect mobilos tiešsaistes pakalpojumus, automašīna var tikt aizslēgta un atslēgta ar mobilā tālruņa palīdzību, kā arī iespējams, piemēram, atjaunināt informācijas un izklaides sistēmas programmatūru vai kartes. SCALA ir vienmēr tiešsaistē, pateicoties iebūvētai eSIM kartei ar LTE pieslēgumu.    

Simply Clever risinājumi: ŠKODA SCALA aprīkota ar daudziem Simply Clever risinājumiem, tostarp – pirmo reizi segmentā – elektrisko bagāžas nodalījuma vāku, ieskaitot Tip-To-Close brīvroku atvēršanas funkciju un nolokāmu piekabes āķi, ko iespējams izbīdīt ar pogas pieskārienu bagāžas  nodalījumā.

ŠKODA SCALA pārdošanas uzsākšana Latvijā: Līdz ar Baltijas pirmizrādi izstādē, ŠKODA uzsāk šī modeļa pārdošanu Latvijā – pasūtījumu pieņemšanu. Pirmās klientu automašīnas Latvijā tiks piegādātas jau šī gada Jūnijā kā arī pirmos šī modeļa automobiļus Dīleru salonos un demonstrācijas automobiļus sagaidām jau maija beigās. ŠKODA SCALA tiks piedāvāta trīs aprīkojuma līmeņos – Active, Ambition un Elegance un tās sākuma cena Active aprīkojuma līmenī ar 1.0 TSI 70kW (95Zs) dzinēju kombinācijā ar mehānisko transmisiju ir 14.900 Eiro iekļaujot PVN. Esam gandarīti kad mums ir šī lieliskā iespēja ŠKODA SCALA modeli atrādīt plašākai sabiedrībai Latvijā tieši izstādē Auto `19 pēc tam kad mēnesi atpakaļ, SCALA pirmo reizi publiski tika atrādīta starptautiskajā auto izstādē Ženēvā. Esam pārliecināti, ka ŠKODA ar šī modeļa ieviešanu radīs jaunas vēsmas kompaktklases segmentā un piedāvās klientiem jaunas iespējas un plašāku izvēli, piedāvājot ekonomiskus un dinamiskus benzīna un dīzeļa dzinējus kur visi (izņemot 1.0 TSI 70kW (95Zs)) ir savietojami gan ar mehānisko, gan DSG transmisiju.

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.