Jaunās paaudzes Toyota Highlander ar trīs pilnpiedziņas versijām (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē debitējis jaunais Toyota Highlander, kuram ražotājs sagatavojis veselus trīs pilnpiedziņas variantus.

Jaunais modelis nomainījis platformu, pieaudzis izmēros un ieguvis jaunas iespējas. Tagad to izgatavo uz TNGA-A platformas ar vairāk augstas izturības tērauda konstrukcijā. Tas ļāvis ne tikai uzlabot automobiļa izturību pret vērpi, bet arī uzlabot vadāmību un samazināt apgriešanās rādiusu. ASV tirgū Highlander tiks piedāvāts ar septiņām vai astoņām sēdvietām un priekšējo vai visu riteņu piedziņu, turklāt pēdējai iespējami veseli trīs varianti. Garumā jaunais modelis pieaudzis par 60 mm, kas izmantots, lai palielinātu bagāžas nodalījuma ietilpību, kas sasniedz 456 – 2076 litrus. Otro sēdekļu rindu var pārbīdīt garenvirzienā par 30,5 mm.

Highlander pircējam tiks piedāvāts 299 Zs (357 Nm) 3,5 litru V6 motors ar degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu un maināmām gāzu sadales fāzēm, kā arī 243 Zs jaudīga hibrīdiekārta ar atmosfērisko benzīna dzinēju, diviem elektromotoriem un kompaktu akumulatoru bloku, kas novietots zem aizmugures sēdekļa. Hibrīdiekārtas degvielas patēriņš – 6,9 litri uz 100 km kombinētajā ciklā.

Highlander tiks piedāvāts ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu, turklāt pēdējā variantā iespējamas trīs pilnpiedziņas versijas: divas benzīna motoram, viena hibrīdam. Konstatējot riteņu izbuksēšanu, bāzes versija nodod līdz pat 50% griezes momenta aizmugures riteņiem, bet sarežģītākā Dynamic Torque Vectoring AWD pilnpiedziņa prot sadalīt vilkmi arī starp abiem aizmugures riteņiem, vadoties no kā, kuram tā attiecīgajā situācijā vajadzīga vairāk. Izmantojot Multi-Terrain Select kontrolieri, vadītājs var izvēlēties kādu no četriem ABS sistēmas darbības variantiem. Hibrīdversijai par griezes momenta nodošanu aizmugures riteņiem atbild atsevišķs elektromotors.

Highlander bāzes versija būs aprīkota ar trīszonu klimatkontroli, multimedijiem un 8 collu ekrānu, diožu priekšējiem un aizmugures lukturiem, Toyota Safety Sense 2.0. drošības kompleksu, bet dārgāko komplektāciju aprīkojumā būs ādas sēdekļi, JBL audio sistēma, ciparu mērinstrumenti, bagāžnieka durvju elektropievads, bezvadu uzlāde viedtālrunim, adaptīvie lukturi un 12,3 collu multimediju sistēmas ekrāns.

Jaunā Toyota Highlander tirdzniecība Ziemeļamerikā sāksies ziemā – benzīna versijas kļūs pieejamas decembrī, hibrīds – 2020.gada janvārī.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.