Audi saskāries ar problēmām elektriskā e-tron ražošanā

Audi saskāries ar problēmām elektriskā krosovera e-tron ražošanas procesā. Rezultātā ražošanas apjomi samazināti, bet klientiem savs pasūtītais auto būs jāgaida ilgāk.

Izdevums The Brussels Times raksta, ka problēmas radušās trūkstošo komponenšu dēļ – Audi e-tron vienīgais akumulatoru piegādātājs, kompānija LG, atkal palielinājusi cenu. Šajā sakarībā Audi nācies veikt korekcijas un samazināt šogad plānoto e-tron eksemplāru skaitu par vairāk nekā 10 tūkstošiem – līdz 45 242 vienībām. Savu artavu negatīvo notikumu attīstībā deva arī streiks motoru rūpnīcā Ungārijas Ģērā.  

Audi Briseles rūpnīca, kas ražo elektrisko krosoveru e-tron, tagad strādā sešas stundas dienā, nevis astoņas, kā agrāk. Ražotājs informē, ka piegāžu kavēšanās var būt no diviem līdz pat 6-7 mēnešiem.

Audi tā nav pirmā reize, kad saskaras ar problēmām e-tron ražošanā. Pagājušā gada oktobrī uzņēmumam nācās atlikt ražošanas startu sakarā ar kļūmēm programmatūrā un negaidītu cenu pieaugumu akumulatoriem. Tad viņi teica, ka kavēšanās varētu būt vairāki mēneši.

Piebildīsim, ka pēc LG produkcijas ir liels pieprasījums, jo akumulatorus saviem elektriskās piedziņas modeļiem no korejiešiem pērk ne tikai Volkswagen koncerns ar Audi, bet arī Mercedes-Benz un BMW.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.