Toyota izņem no piedāvājuma modeli, ko ražoja 50 gadus; pēcteča tam nebūs

Japānas autobūves kompānija Toyota atsakās no luksuss sedana Mark X. Modelis, kas tika ražots 50 gadus, vairs nav pieprasīts, tādēļ arī pēcteča tam nebūs.

Toyota pārtrauks ražot sedanu Mark X un no sava ilgdzīvotāja atvadīsies ar īpašo versiju Final Edition, kas no standarta modeļa atšķirsies tumšu radiatora režģi, 18 collu hroma riteņiem, divkrāsainu ādas un alcantara salona apdari, ko papildina dažu elementu nošuvums ar sarkanu diegu. Automašīnu var pasūtīt vienā no trim krāsām, izvēloties sudrabotu, baltu vai melnu perlamutra virsbūves toni. Pircējam tiks piedāvātas divas modifikācijas – ar aizmugures vai visu riteņu piedziņu, bet motortelpā darbosies 2,5 litru 203 Zs sešcilindru atmosfēriskais benzīna agregāts pārī ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Final Edition cenas sākas no atzīmes 3 331 800 jēnu (aptuveni 26 400 eiro).

Mark saimes automobiļi tiks ražoti vairāk nekā 50 gadus. Pirmais modelis parādījās 1968. gadā – tas bija sedans Toyota Corona Mark II. Laika gaitā saimē pabija gan sedani, gan kupejas un universāli. Pašreizējais Mark ir vienpadsmitās paaudzes modelis, kas tiek ražots kopš 2009. gada. Pēdējo 10 gadu laikā tas piedzīvoja divas modernizācijas, tomēr arī tas nepaglāba Toyota ilgdzīvotāju no bēdīgā likteņa – pieprasījums pēc lielajiem sedaniem Japānas tirgū strauji rūk, tādēļ ražotājs izņem to no piedāvājuma, neplānojot arī pēcteci.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.