Tesla zaudējumi trīs mēnešos pārsniedz 700 miljonus dolāru

Uzņēmuma dibinātājs Īlons Masks sola, ka Tesla sāks pelnīt 2019. gada trešajā ceturksnī.

Elektromobiļu ražotājs Tesla šā gada pirmajā ceturksnī cietis 702 miljonus dolāru lielus zaudējumus, tā  norādīts uzņēmuma pārskatā. Arī ar produkcijas noietu nevedas kā cerēts – pārdoti 63 000 automobiļu, kas ir par 31% mazāk nekā iepriekšējā gada atbilstošajā laika periodā.

Uzņēmuma dibinātājs Īlons Masks apsolījis, ka Tesla pie peļņas atgriezīsies 2019. gada trešajā ceturksnī. Turklāt jau šogad plānots palielināt elektrisko transportlīdzekļu ražošanu līdz 400 000 vienībām.

Martā Tesla iepazīstināja ar savu jauno kompakto krosoveru Model Y, kas izgatavots uz sedana Model 3 bāzes, aprīkots ar diviem elektromotoriem un tiks piedāvāts ar dažādas kapacitātes akumulatoriem par cenu, kas ASV sākas no 39 000 dolāru.

Tuvākajā laikā plānots vēl viens elektriskās piedziņas transportlīdzeklis. Tas būs pikaps ar futūristisku dizainu cyberpunk stilā, kas jau standartā būs aprīkots ar diviem elektromotoriem, visu riteņu piedziņu un bez papildu uzlādes spēs nobraukt aptuveni 650–800 kilometrus.

Tesla, kas specializējas elektrisko transportlīdzekļu ražošanā, tika dibināta 2003. gadā. 2008. gadā nāca klajā tās pirmais modelis Tesla Roadster, bet 2012. gadā tam pievienojās sedans Model S.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.