No 4.maija Deglava ielas satiksmes pārvadu atvērs tikai sabiedriskā un operatīvā transporta kustībai

No rītdienas, 4.maija, tiks atjaunota sabiedriskā transporta kustība pār Augusta Deglava ielas satiksmes pārvadu, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Una Ahuna-Ozola.

Kustība būs atļauta tikai sabiedriskajam transportam, turklāt ierobežojot braukšanas ātrumu līdz 20 kilometriem stundā.

Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) Kontroles departamenta direktors Māris Demme aģentūrai LETA apstiprināja, ka, izvērtējot iesniegto informāciju, rīt, 4.maijā, plānots atvērt Deglava ielas satiksmes pārvadu tikai sabiedriskā un operatīvā transporta kustībai. Viņš piebilda, ka, lai pārvadu atvērtu pavisam, vēl nepieciešamas pārbaudes.

Domes pārstāve informēja, ka jautājums šodien pārrunāts Rīgas domes vadības, Satiksmes departamenta, Rīgas pilsētas būvvaldes, Valsts policijas un Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārstāvju tikšanās laikā. Viņa piebilda, ka vēl norisinās pēdējie saskaņošanas darbi, lai sabiedriskā transporta kustību rīt pār tiltu tiešām varētu atjaunot.

Tikmēr Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte aģentūru LETA informēja, ka policija vēl neesot pieņēmusi lēmumu par satiksmes atjaunošanu pār Deglava pārvadu. Patlaban notiek dokumentu saskaņošana starp iesaistītajām institūcijām un tikai pēc tam policija pieņems lēmumu.

Pie šādas vienošanās tikšanās dalībnieki nonākuši pēc tam, kad BVKB iepazinies ar pēdējo SIA “Inženierbūve” izstrādāto tehniskās apsekošanas atzinumu. Neatļaujot privātā transporta kustību pār tiltu, visticamāk, īpaši nemazināsies satiksmes sastrēgumi pie Zemitāna un Gaisa tiltiem, kurus izraisīja Deglava pārvada slēgšana.

Sanāksmē arī nolemts, – lai turpinātu būvdarbus atbilstoši atzinumos konstatētajam, tiks izstrādātas projekta risinājuma izmaiņas. Tostarp nolemts, ka nepieciešams veikt atsevišķu siju galu pagaidu atbalstīšanu uz turām.

Pēc šī lēmuma “Rīgas satiksme” ir paziņojusi, ka no 4.maija 11. un 22.maršruta trolejbusa, 3., 6., 13., 47., 50., 51. un 52.maršruta autobusa, 241.maršruta minibusa, 338.maršruta ekspresbusa un N6 maršruta nakts satiksmes autobusa kustība tiks atjaunota pa pamata maršrutiem.

BVKB šodien plkst.13 ir sasaucis preses konferenci, kurā informēs par tālāko rīcību saistībā ar tiltu. Kā aģentūru LETA informēja birojā, šorīt notikusi kopīga BVKB, Valsts policijas, Rīgas domes, Rīgas domes Satiksmes departamenta, SIA “Rīgas satiksme” un pārvada projektētāja SIA “Inženierbūve” tikšanās, lai apspriestu tālāko rīcību pēc tam, kad Rīgas domes Satiksmes departaments iesniedza BVKB prasīto tehniskās apsekošanas atzinumu.

BVKB pasākums notiks Kr.Valdemāra ielā 157, Rīgā. Biroja pozīciju masu medijiem paudīs BVKB Kontroles departamenta direktors Demme.

Iesaistīto institūciju sanāksmes laikā tika izskatīti vairāki priekšlikumi par tilta atvēršanu satiksmei, norādīja Grāvīte.

Jau ziņots, ka 25.aprīļa rītā pēc iekšlietu ministra rīkojuma Deglava ielas pārvads tika slēgts satiksmei, izraisot pamatīgus satiksmes sastrēgumus šajā Rīgas daļā.

Kā paziņoja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, tilts slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs Būvniecības valsts kontroles birojam dokumentus, lai tas varētu pārliecināties par šī objekta drošību.
 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com/maps

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.