Autobusam iebraucot grāvī, Rundāles novadā cietuši seši pasažieri

Šorīt, satiksmes autobusam nobraucot no ceļa un iebraucot grāvī, Rundāles novadā cietuši seši transportlīdzekļa pasažieri, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Negadījums noticis plkst.9.25 uz ceļa Saulaine-Lubiņas, kad pagaidām nezināmu iemeslu dēļ no ceļa nobraucis 1972.gadā dzimušā vadītais autobuss “Iveco”.

Avārija traumas guvuši 1978. un 1986.gadā dzimuši vīrieši, 1979., 1984. un 1953.gadā dzimušas sievietes un 2002.gadā dzimusi jauniete. Cietušie nogādāti slimnīcā.

Vadītāja izelpā alkohols nav konstatēts.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu, tiek izmeklēti negadījuma apstākļi, ir nozīmētas ekspertīzes.

Pārvadāšanas uzņēmuma SIA “AIPS” valdes loceklis Jānis Kļaviņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka negadījumā iesaistīts uzņēmuma autobuss, kurā avārijas brīdī atradušies astoņi pasažieri. Pēc Kļaviņa teiktā, autobusa vadītājs ir pieredzējis, taču pašlaik vēl nevarēja komentēt notikušo, jo ir šoka stāvoklī.

Par iespējamām materiālajām kompensācijām cietušajiem “AIPS” varētu lemt pēc policijas izmeklēšanas noslēguma un apdrošinātāja slēdziena.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste skaidroja, ka visi autobusā esošie cilvēki no autobusa bija izkļuvuši vēl pirms glābēju ierašanās.

Negadījuma rezultātā no autobusa degvielas bākas notika noplūde, kas tika novērsta. Ugunsdzēsēji glābēji arī atvienoja autobusa akumulatoram klemmes.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.