Škoda pastāsta par savu elektromobiļu dizainu

Čehu ražotāja elektriskās piedziņas modeļus varēs atpazīt pēc oriģinālā dizaina.

Čehijas autobūves kompānija Škoda darījusi zināmu, ka viņu elektriskās piedziņas modeļu dizains atšķirsies no automobiļiem ar iekšdedzes dzinēju. Par galveno atšķirības pazīmi kļūs īpaša LED josla, kas savienos priekšējos lukturus un sadalīs radiatora režģi divās daļās.

Šī gada beigās Škoda plāno parādīt savu pirmo sērijveida elektromobili, kas izgatavots uz mazauto Citigo bāzes un ar pilnībā uzlādētu akumulatoru spēs veikt aptuveni 300 kilometrus.

Savukārt Škoda pirmais elektriskās piedziņas krosovers nāks klajā nākamgad. Tas būs izgatavots uz Volkswagen koncerna globālās MEB platformas, kas izveidota speciāli elektriskās piedziņas modeļiem, bet galvenās dizaina līnijas tiks aizgūtas no prototipa Vision iV.  

Informācija par sērijveida modeli tiek turēta slepenībā, tādēļ atgādināsim, ka prototips bija apgādāts ar diviem elektromotoriem, kas attīstīja 306 Zs kopējo jaudu un piegādāja vilkmi abām asīm. Automašīnas maksimālais ātrums bija 180 km/h, bet gaitas rezerve – aptuveni 500 km. Līdz 80% akumulatoru varēja uzstādīt pusstundas laikā.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.