Honda izstrādā 650 Zs jaudīgu varenauto NSX versiju

Japānas autobūves kompānija Honda strādā pie hibrīdkupejas NSX 650 Zs versijas, projektu plānojot pabeigt līdz šī gada rudenim.

Honda NSX standarta modelis aprīkots ar hibrīdiekārtu, kas ietver 3,5 litru twinturbo sešcilindru benzīna motoru, trīs elektromotorus un deviņu pārnesumu automātisko pārnesumkārbu. Sistēmas kopējā vienību atdeve ir 573 zirgspēki, līdz ar to japāņu varenauto spēj paātrināties no nulles līdz 100 km/h apmēram trīs sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 307 km stundā.

Līdz Tokijas autoizstādei iecerēts radīt vēl jaudīgāku sporta kupejas modifikāciju, kas attīstīs aptuveni 650 Zs. Lai izveidotu vēl jaudīgāku un ātrāku modeli inženieri izmainīs elektromotoru vadības programmu, modernizēs šasijas iestatījumus un izmantos aerodinamiskos elementus no sacīkšu supermašīnas NSX GT3.

Agrāk tika ziņots, ka nākamās paaudzes Honda NSX var iegūt versiju ar pilnībā elektrisku spēka iekārtu, kuras jauda pārsniegs 1000 zirgspēku. Tehnoloģijas tiktu aizgūtas no Paikspīkas kalnā braukšanas sacīkstēm konstruētā Acura SH-AWD EV sacīkšu automobiļa, kas ieņēma trešo vietu pagājušā gada sacīkstēs.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.